Borstkankercafé WZA online en in het echt te bezoeken

september 28, 2022

Het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) houdt op maandag 31 oktober een borstkankercafé bij grandcafé Zusjes de Boer in Assen. Er zijn twee thema’s deze avond: de mogelijkheden bij borstreconstructies en werken met of na kanker.

Het borstkankercafé is een informatieve bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker. Behandelaars, ervaringsdeskundigen en patiënten ontmoeten elkaar bij grandcafé Zusjes de Boer aan de Markt in Assen. Het is ook mogelijk om de bijeenkomst online te volgen.

“Lotgenoten ervaren zo’n informele bijeenkomst als het Borstkankercafé als zeer waardevol. Ze herkennen elkaars verhalen. Dat geeft erkenning”, vertellen verpleegkundig specialist Judith Nijhuis en mammacareverpleegkundige Gerda Wiechers van het WZA. Het borstkankercafé op 31 oktober is de vijfde editie die het WZA organiseert.

Uitwisselen
Tijdens het borstkankercafé kunnen lotgenoten met elkaar in gesprek en hun ervaringen uitwisselen. Daarnaast geven behandelaars en ervaringsdeskundigen informatie die is toegespitst op borstkankerpatiënten en hun naasten. Zo vertelt een plastisch chirurg over de mogelijkheden bij borstreconstructies. Ook zal een patiënt die een borstreconstructie heeft ondergaan haar verhaal doen. Een re-integratiecoach vertelt aansluitend meer over werken met of na kanker. Medewerkers van het WZA zijn aanwezig om zowel ter plekke als digitaal vragen te beantwoorden.

Terugkijken

Omdat er beperkt plek is, mogen bezoekers maximaal 1 persoon meenemen naar het borstkankercafé. De bijeenkomst is na afloop via een linkje ook nog terug te kijken. U kunt dit aanvragen door te mailen naar Judith.Nijhuis@wza.nl.

Plaats: Grandcafé Zusjes de Boer, Markt 13 in Assen. Of volg het online webinar. 

Datum en tijd: maandag 31 oktober 19.00 – 21.30 uur. 

Kosten: geen

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Judith.Nijhuis@wza.nl. Wilt u in uw mail aangeven of u het borstkankercafé wilt bezoeken of dat u de bijeenkomst online wilt volgen?

bron: Wilhelmina Ziekenhuis Assen

datum: 27 september 2022


Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl