Skip to main content

Ikazia Ziekenhuis neemt nieuwe kinderafdeling in gebruik

november 3, 2021

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis opende dinsdag 2 november de deuren van een nieuwe kinderafdeling. Op deze kinderafdeling springen kleurrijke wand- en vloertekeningen van Rotterdamse iconen en dieren in het oog. 

Johan de Kat is manager van het Moeder en Kind Centrum in Ikazia en vertelt: “De afdeling is voor patiënten tussen de 0 en 18 jaar en werd vandaag feestelijk in gebruik genomen. De kinderen die momenteel in het ziekenhuis verblijven, werden welkom geheten door twee CliniClowns, kregen tijdens de lunch pannenkoeken met fruit en het kleurboek “Coloring the City” cadeau, getekend door Yana Vlasova. Zij ontwierp de afbeeldingen die op de kinderafdeling te zien zijn en en maakte dit kleurboek van Rotterdam.” 

Het nieuwe ‘City Jungle’ interieur nodigt jonge patiënten uit tot spelen en bewegen en dat bevordert het herstelproces. “Een omgeving die bijdraagt aan herstel noemen wij ‘Healing Environment’ (letterlijk: helende omgeving)” vertelt Johan de Kat. “Deze afdeling is daar een goed voorbeeld van. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend. Ook in een ziekenhuis kunnen kinderen plezier hebben. De Stichting Vrienden van Ikazia heeft dit mede mogelijk gemaakt. De afdeling zou vorig jaar al in gebruik genomen worden, maar door de uitbraak van het coronavirus is dit uitgesteld. Begin volgend jaar is de officiële opening maar we zijn ontzettend blij dat we sinds vandaag onze nieuwe kinderafdeling in gebruik kunnen nemen.” 

Fotobijschrift: Ibtissame, één van de patiëntjes in het Ikazia Ziekenhuis, had de eer om het lintje door te knippen waarna de nieuwe afdeling in gebruik werd genomen. Ze werd daarbij geassisteerd door twee CliniClowns.

Datum: 3 november 2021

Bron: Ikzaia Ziekenhuis

Meer nieuws