Skip to main content

Lenn & Leyla zorgen voor kindvriendelijke en ontspannen sfeer in LangeLand Ziekenhuis

december 5, 2022

Jonge patiëntjes van het LangeLand Ziekenhuis lanceerden vandaag Lenn & Leyla op de kinderafdeling van het ziekenhuis. In het bijzijn van wethouder zorg & welzijn Ingeborg ter Laak en directeur bedrijfsvoering Toine Hazen knipten zij het lint door waarna ze kennismaakten met de kindermascottes. Lenn & Layla zijn speciaal voor het ziekenhuis ontworpen personages. Ze helpen om stress en angst te verlagen bij kinderen die het ziekenhuis bezoeken en creëren een veilig hechtingsklimaat voor kind en ouder.

Kindermascottes

Lenn & Leyla zorgen voor een kindvriendelijke en ontspannen sfeer. De karakters spelen in op de behoeftes van de jonge kinderen die het ziekenhuis bezoeken doordat zij op hen lijken en beleven wat de kinderen ook meemaken. Het zijn als het ware vriendjes voor de kinderen, waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Ook zijn ze een hulpmiddel voor ouders om over dingen te praten en helpen ze bij verwerking. 

Lenn heeft een gebroken arm en Leyla draagt een bril. Ze laten zien dat het heel normaal is om wat te breken of iets aan je ogen te hebben. Allebei maken ze verschillende kanten van het ziekenhuis mee: een opname, een onderzoek. Ze beleven wat de kinderen ook beleven en geven een gevoel van herkenning en veiligheid. Zo wordt alles net wat minder spannend, waardoor de kinderen beter geholpen kunnen worden.  

De kindermascottes zijn te zien op verschillende plekken in het ziekenhuis: ze verwelkomen de kinderen op de kinderafdeling en de kinderpoli. Ook zijn ze onderdeel van het voorlichtingsmateriaal voor kinderen en hun ouders.

Opening kinderafdeling met Lenn en Leyla in het LangeLand Ziekenhuis

Bron: LangeLand Ziekenhuis

Datum: 5 december 2022

Meer nieuws