Skip to main content

Noordwest, huisartsen en de bibliotheken slaan ‘handen ineen’

november 24, 2022

De digitale ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel en dat kan best ingewikkeld zijn voor patiënten. Als Noordwest vinden wij het belangrijk hier oog voor te hebben en onze patiënten daarbij te ondersteunen. Daarom hebben Noordwest, de huisartsenverenigingen HONK en HKN en de Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken de handen ineen geslagen. Zij gaan nauw samenwerken voor ondersteuning van patiënten bij digitale zorg. Naast onze eigen patiëntenservice, is deze samenwerking een mooie uitbreiding van service voor digitale ondersteuning.

Kraam voor digitale ondersteuning

Om patiënten te informeren over het aanbod van digitale ondersteuning, staan de bibliotheken samen met onze patiëntenservice op beide locaties met een kraam. Zo vertellen de bibliotheken over hun uitgebreide cursusaanbod en beantwoordt een medewerker van onze patiëntenservice uw vragen over Mijn Noordwest. 

De kraam staat op:   

  • locatie Alkmaar, maandag 21 november van 9:30 tot 12:30 uur bij in de centrale hal (bij de rode trap)
  • locatie Den Helder, dinsdag 29 november van 9:30 tot 12:30 uur in de centrale hal

Aanbod bibliotheek digitale vaardigheden

Bibliotheken organiseren regelmatig cursussen en inloopspreekuren, voor ondersteuning bij digitale zaken. Denk bijvoorbeeld aan:  

  • het werken met een computer, tablet of smartphone 
  • het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen) 
  • zoeken naar betrouwbare informatie op internet

Ook organiseren de bibliotheken een uitgebreid (gratis) lesprogramma ‘Digivitaler’. In het programma leert de patiënt zelf gezondheidszaken te regelen via internet, zoals het inzien van gegevens in een patiëntenportaal, het gebruik van gezondheidsapps en videobellen met de zorgverlener. Meer informatie over het programma vind je op www.digivitaler.nl. Bezoek de website van de bibliotheken voor het actuele aanbod: 

Patiëntenservice Noordwest 

Patienten van Noordwest kunnen bij onze patiëntenservice terecht voor vragen over onze digitale zorg, waaronder het patiëntenportaal Mijn Noordwest. Maar ook om bijvoorbeeld een videoconsult te oefenen: telefoon 088 – 085 6789, e-mail patientenservice@nwz.nl.

Samenwerking

In samenwerking met de bibliotheken en de huisartsenverenigingen zijn er verschillende materialen in ontwikkeling. Onder andere informatie voor op wachtkamerschermen, de website en een gezamenlijke folder over ondersteuning bij digitale zorg en het aanbod hierin vanuit de bibliotheken. Zo kunnen zorgverleners, huisartsen en medewerkers van ons servicepunt patiënten hier gemakkelijk op attent maken.

Bron: NoordWest Ziekenhuisgroep

Datum: 24 november 2022

Meer nieuws