Skip to main content

Ziekenhuis Amstelland versterkt zeggenschap van verpleegkundigen

februari 8, 2024

In 2023 is de wet zeggenschap in de zorg ingegaan. Zorgorganisaties moeten voortaan verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere zorgverleners in de gelegenheid stellen invloed uit te oefenen op het zorgbeleid.

Ook voor Ziekenhuis Amstelland is verpleegkundig leiderschap een belangrijk thema. Afgelopen donderdag 8 februari zijn onze verpleegkundigen uitgenodigd voor een scholingsdag. Om onze verpleegkundigen te inspireren en zeggenschap te stimuleren stonden inspiratie en inhoud centraal op deze dag. Vanuit iedere afdeling hebben er verpleegkundigen deelgenomen.

Onze voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad, Irene Mohr-Vliegenthart, kijkt met enthousiasme terug “Het was een mooie en intensieve dag, waarbij met name de onderlinge contacten tussen verpleegkundige van de verschillende afdelingen waardevol was.  Hierdoor hebben we inspiratie gekregen om het verpleegkundig leiderschap binnen het ziekenhuis Amstelland verder te gaan ontwikkelen”.

Demelza Hoogwerf en Gert-Jan Timmers, werkzaam voor Ziekenhuis Amstelland, zetten de verpleegkundigen aan het denken over de kansen en uitdagingen op de werkvloer. Daarnaast stond er een interactieve workshop van Heartbeats op de planning.

In de middag vertelt Sophia de Rooij hoe belangrijk het is voor Ziekenhuis Amstelland om verpleegkundigen te betrekken bij besluiten. Jaap Kappert, bestuurder bij V&VN sluit de dag af met zijn visie op de zorg van morgen in Nederland en de belangrijke rol van de verpleegkundigen hierin.

“Als de zorg steeds meer rond gezondheid, functioneren en eigen regie van patiënten draait, dan is de grote bijdrage aan zorg en beleid van verpleegkundigen direct vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat verpleegkundigen dit beseffen en gezamenlijk uitdragen dat hun vakkennis essentieel is voor de zorg van morgen, en dus ook hun bijdrage aan de strategie van het ziekenhuis.” Met oog op een toekomst waarin de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt een heikel punt is, is het van groot belang om medewerkers op de eerste plaats te zetten. Door te inspireren en veel aandacht aan scholing te besteden, biedt Ziekenhuis Amstelland mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroei.

Bron: www.ziekenhuisamstelland.nl

Datum: 8 februari 2024