Skip to main content

20 maart 2024: ‘Als ademen niet meer vanzelfsprekend is’

februari 27, 2024

Informatie avond over de palliatieve fase bij COPD

Woensdag 20 maart is er in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland een informatie avond over de palliatieve fase bij COPD. COPD is een longziekte waarbij de longblaasjes langzaam kapot gaan door ontstekingen in de longen. Hierdoor ontstaan klachten als hoesten en benauwdheid. De avond geeft informatie over het beloop van COPD, wat als het slechter gaat en wat er nog wél mogelijk is in een later stadium of latere fase van de ziekte.

U bent van harte welkom vanaf 18.30. De lezingen beginnen om 19.00 uur. Het programma wordt verzorgd door onze professionals en is bijzonder informatief. De volgende onderwerpen komen aan bod: ‘Als je altijd kortademig bent, wat dan?’ ‘COPD en de rol van de longverpleegkundige’, ‘Fysiotherapie bij COPD’, ‘Voeding in de palliatieve fase’, ‘Ongeneeslijk, maar niet uitbehandeld’, ‘Over angst en veerkracht’.

En natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Er wordt koffie en thee gezet. Het is fijn als u zich aanmeldt via de website: ziekenhuisamstelland.nl. Daar vindt u ook het volledige programma. U kunt ook contact opnemen met afdeling communicatie via 020 755 6315.

Bron: ziekenhuisamstelland.nl

Meer nieuws