Skip to main content

29 februari 2024: Webinar | Sustainable Healthcare: Accelerating the Adoption of Innovative Solutions in Hospitals

februari 21, 2024

Neem deel aan het gratis webinar om te verkennen hoe de industrie en technische universiteiten samen de implementatie van baanbrekende oplossingen kunnen stimuleren en inspanningen kunnen versnellen om ziekenhuizen duurzamer te maken. Een unieke discussie die de academische onderzoeks- en klinische implementatieperspectieven met elkaar verbindt om recente ontwikkelingen en nieuwe oplossingen te illustreren.

Moderator en Host

Dr. Tim Horeman

Tim Horeman is universitair hoofddocent in Sustainable Surgery & Translational Technology aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Academic Portfolio Director voor Medische Technologie aan de Extension School for Continuing Education van de universiteit. Tim heeft ruime ervaring in de objectieve beoordeling van chirurgische vaardigheden en de werking van chirurgische instrumenten op basis van interactiekracht, instrumentbeweging en andere gegevensbronnen.

Op dit moment leidt Tim de ontwikkeling van een nieuwe generatie duurzame chirurgische instrumenten voor geavanceerde (robot)chirurgie die de introductie van meer functionele instrumenten in minder welvarende delen van de wereld zou moeten bevorderen.

Sprekers

Dr. Bart van Straten

Bart van Straten is een expert op het gebied van duurzaamheid en de circulaire gezondheidseconomie. Hij is verbonden aan het bedrijf Van Straten Medical en verschillende onderwijs- en overheidsinstellingen. Hij is medeoprichter van GreenCycl, een organisatie met als missie het verminderen van medisch afval. Bart heeft een doctoraat in Biomedische Techniek van TU Delft met specialisatie in circulair hergebruik van chirurgische apparaten en chirurgisch afvalmateriaal.

Tijdens zijn promotieonderzoek ontwikkelde Bart samen met Tim Horeman een Field Lab voor experimenteel onderzoek naar het herverwerken van chirurgisch afval tot nieuwe grondstoffen en medische producten. Voor dit werk en het bouwen van het eerste recyclingproces ter wereld voor ziekenhuisafval werd hij erkend in de ‘Utrecht Circular Innovation Top 20’.

Dr. Frank Willem

Jansen Prof. Frank Willem Jansen MD, PhD, is een opgeleide gynaecoloog in Minimaal Invasieve Chirurgie. Zijn aanstelling bij zowel het Leids Universitair Medisch Centrum als de TU Delft richt zich op de implementatie van nieuwe (duurzame) technieken en technologieën in de chirurgie. Momenteel is hij in deze lijn voorzitter van Medical Delta en het Nederlandse Netwerk van de Green Operating Room.

Bron: medicaldelta.nl