Skip to main content

29 januari 2024 t/m 23 februari 2024: Slimme Zorg Estafette

januari 19, 2024

Over de Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd van 29 januari t/m 23 februari 2024, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren.

Activiteiten

De Slimme Zorg Estafette is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Iedereen kan zich bij de Slimme Zorg Estafette aansluiten door een activiteit te organiseren en/of deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Centraal staat daarbij wat we samen kunnen bereiken. Want innoveren doe je niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovaties breed op te schalen en de zorg te transformeren. Daarom moedigen we organisatoren aan om vooral samen te werken bij het organiseren van een activiteit. En dagen we je uit om je activiteit ook interactief te maken. Met doen, discussiëren en ervaren, vermenigvuldigen we kennis en ontstaan er nieuwe verbindingen.

Waarom de Slimme Zorg Estafette?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis heeft slimme zorg en innovatie in een stroomversnelling gebracht. Beeldbellen en digitale consultaties tussen zorgprofessionals zijn normaal geworden. Tijdens de Slimme Zorg Estafette 2022 hebben we ons hard gemaakt om die snelle beweging voorwaarts te behouden. Nu is het tijd om door te pakken.

Daarom vindt van 29 januari tot en met 23 februari 2024 de Slimme Zorg Estafette plaats. Met als doel om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te transformeren. Niet alleen zien en ervaren hoe anderen slimme zorg inzetten, maar ook nieuwe verbindingen aangaan. Om zo de ontwikkeling, implementatie en opschaling van slimme zorg écht verder te brengen. 

De Slimme Zorg Estafette 2024 vindt plaats van 29 januari t/m 23 februari

Tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio.

  • Regio oost (Overijssel, Gelderland, Flevoland): 29 januari t/m 2 februari
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht): 5 t/m 9 februari
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe): 12 t/m 16 februari
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): 19 t/m 23 februari

Aanmelden kan via onderstaande link:

https://www.slimmezorgestafette2024.nl/registreren/

Meer nieuws