Skip to main content

4 maart 2024: Health College: ‘Kopzorgen – over mentaal welzijn van jongeren’

februari 27, 2024

Sociale ongelijkheid, klimaatcrisis en een bizar hoge prestatiedruk. Hoe blijf je mentaal gezond in een wereld waarin alles razendsnel moet en het nog altijd beter kan? Hoe kunnen artsen, ingenieurs, de samenleving en de jongeren hier tegenwicht aan bieden?

De wetenschap heeft aangetoond dat het vooral positief gedrag is dat jongeren kenmerkt: de wereld ontdekken, diepe en intieme vriendschappen aangaan, gehoord en gezien worden en bijdragen aan de wereld. De COVID-crisis werkte juist op deze vlakken zo beperkend. De stijgende trend van mentale problematiek is de afgelopen jaren verder ontspoord.

Tijdens het Health College op 4 maart spreken Caroline Figueroa (TU Delft), Eveline Crone (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Thijs Launspach (psycholoog, schrijver en (TEDx)-spreker) over de invloed van hersenontwikkeling op denken en gedrag, de potentie van digitale zorg en de impact van geluksterreur. Ook zal er met elkaar in gesprek worden gegaan onder leiding van Lotte Leufkens. De avond wordt afgesloten met een borrel. Zien ze je daar?

Bron: https://convergence.nl/