Congres Concentratie en spreiding Acute Zorg

maart 18, 2021

In één dag inzicht in een optimale organisatie van acute zorg

De acute zorg staat aan de vooravond van ingrijpende hervormingen. Het tekort aan gespecialiseerd personeel en de vergrijzing maken concentratie van spoedzorg onafwendbaar.

Toch zien veel ziekenhuizen een reductie van het SEH’s niet zitten. Volgens hen toont de coronacrisis juist het belang van een fijn vertakte infrastructuur met volwaardige ziekenhuizen. Maar is dat houdbaar op de lange termijn? Wie zorgt voor de juiste balans tussen kwaliteit en toegankelijkheid? Wat zijn de consequenties van sluiting van een seh? Ligt de regie bij de overheid, de verzekeraars, de UMC’s of de topklinische ziekenhuizen? Wie past er op de belangen van de burgers in dunbevolkte platteland regio’s?

Het congres Concentratie en spreiding van Acute zorg biedt u dé antwoorden op deze en meer vragen. We nemen u mee in de optimalisatie van de financiële, technische en organisatorische aspecten van Acute Zorg.

Tijdens het congres Concentratie en spreiding van Acute Zorg:

  • Krijgt u in één dag inzicht in een optimale organisatie van acute zorg
  • Hoort u de laatste ontwikkelingen uit het Kwaliteitskader Spoedzorgketen
  • Krijgt u de ins- en outs over andere manieren van het financieren van de spoedzorg
  • Leert u hoe Integrale spoedzorg in de regio georganiseerd wordt
  • Krijgt u inzicht in de technische toepassingen die de acute zorg verbeteren

Dit programma is samengesteld met dé acute zorg autoriteiten, Prof. dr. Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC en voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en Prof. dr. Jan Kremer, gynaecoloog en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en voorzitter Kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland.

Accreditatie

Het congres Acute zorg is is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten.

Benieuwd naar de visie van Prof. dr. Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, op de acute zorg in Nederland? Bekijk deze video van Zorgvisie, daarbij geeft hij een voorproefje van zijn lezing.

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl