Congres Dilemma’s in de Wet zorg en dwang

maart 18, 2021

Heeft uw organisatie de implementatie al op orde?

2020 was een overgangsjaar voor de invoering van de Wzd. Vanaf 1 januari jl. biedt de IGJ wel ruimte aan zorgaanbieders bij de uitvoering van de wet maar zal ook handhavend optreden, als de kwaliteit en veiligheid van de zorg in het geding komt. Overziet u alle organisatorische en juridische consequenties die de wet met zich meebrengt? Wie is wanneer juridisch zorgverantwoordelijk? Welke rolverdeling is optimaal en hoe heeft u het interne en externe toezicht geborgd?

Op 21 april leert u van experts, medebestuurders en management en hoort de ervaringen uit het eerste jaar na de invoering van de wet van organisaties die voorop lopen met de implementatie. Wat zijn hun lessons learned?

Op het programma 21 april onder meer:

  • De Wzd in thuissituaties
  • Rolverdeling binnen netwerken
  • Juridische verantwoordelijkheden
  • Extern toezicht van de IGJ bij de Wzd
  • Inzichten over het afbouwen van vrijheidsbeperkingen en administratieve lasten

Leren en verbeteren na het eerste jaar

Tijdens deelsessie gaat u aan de slag met casuïstiek. U wordt vooraf uitgenodigd om situaties uit de praktijk in de brengen die tijdens de sessie worden vertaald naar consequenties en oplossingen voor de organisatie en voor management bestuur.

Meld u vandaag nog aan en krijg in één dag antwoord op al uw vragen rondom de organisatorische en juridische consequenties van de Wet zorg en dwang.

 

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl