Skip to main content

Congres Mentale Gezondheid l Missie Mentaal

april 24, 2024

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid nodigt Missie Mentaal jou uit voor het landelijk congres over Mentale Gezondheid op donderdag 6 juni bij Radio Kootwijk (Apeldoorn).

Insteek van de dag is ‘Stap een keer in mijn schoenen’. Of die van een ander. Want juist als we elkaar beter begrijpen maken we mentale gezondheid meer bespreekbaar.

Doel is om elkaar te ontmoeten, mensen en organisaties te verbinden en samenwerking te stimuleren op weg naar een mentaal gezond en veerkrachtig Nederland.

Voor wie

Het congres is er voor alle landelijke, regionale en lokale organisaties, netwerken, samenwerkingsverbanden, initiatieven, mensen met ervaringskennis en alle vooruitstrevende gezondheidsprofessionals die zich inzetten om de mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. In praktijk, beleid, educatie, communicatie, onderzoek, kennis, etc.

Missie Mentaal

Met ondersteuning van VWS zet Alles is Gezondheid zich in om mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. Onder de noemer Missie Mentaal gaan we de beweging duiden, aanjagen en verder versterken. Dit doen we door actieve organisaties, mensen en initiatieven samen te brengen, inzichten en (praktijk)voorbeelden te delen en activiteiten te organiseren.

Week van de Mentale Gezondheid

De komende jaren organiseert VWS voortaan in de eerste week van juni de Week van de Mentale Gezondheid. Dit omdat de European Mental Health Week in mei telkens op een andere datum plaatsvindt en pas relatief laat bekend wordt. In 2024 is de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid van 3 t/m 8 juni.

Aanmelden

Ben je er ook bij? Meld je hier aan.

Bron: www.allesisgezondheid.nl

Meer nieuws