Skip to main content

Congres ‘Van zorg naar bewegen’ / 27 juni

mei 13, 2023

Dinsdag 27 juni organiseert samenwerkingspartner Kenniscentrum Sport & Bewegen het congres ‘Van zorg naar bewegen’. Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal oud te worden. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Jij als professional in de zorg kunt dankzij jouw signalerende, informerende of faciliterende rol veel betekenen. Zelf, of in samenwerking met anderen.

Wat kun je verwachten?

Meer beweging in de dag van patiënten: wat kunnen jij en jouw collega-zorgprofessionals, samenwerkingspartners en patiënten zelf doen om dit voor elkaar te krijgen? Tijdens deze congresdag krijg je antwoord op deze vraag. Laat je inspireren door de combinatie van kennis vanuit wetenschap en beleid met handige tips uit de praktijk. Tips waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt. Ga in gesprek met zorgprofessionals die dezelfde ambitie hebben als jij en samen willen inzetten op meer bewegen. Help elkaar, en help daarmee patiënten meer beweging in hun dag te brengen.

Programma

De dag bestaat uit een afwisselend programma met inspirerende sprekers vanuit verschillende hoeken in het zorgveld, zowel vanuit beleid als praktijk. In de ochtend gaan we met paneldiscussies en stellingen in op de huidige stand van zaken op het gebied van sport en bewegen in de zorgsector. Hoe verloopt samenwerking in de keten? Waar liggen lokaal kansen?

‘s Middags verschuift de focus richting de praktijk. Aan de hand van verschillende cases komen uitdagingen in de samenwerking tussen de zorg- en beweegsector aan bod. Om vervolgens het vizier te richten op de toekomst: wat kun je morgen al doen om bewegen meer te stimuleren, en wat vraagt meer aandacht voor bewegen op de lange termijn?


9.00 – 9.30 uur | Inloop

9.30 – 10.00 uur | Welkom: introductie Kenniscentrum Sport & Bewegen

10.00 – 10.45 uur | Belang van bewegen als onderdeel van gezonde leefstijl

10.45 – 11.15 uur | Pauze

11.15 – 12.00 uur | Van beleid naar praktijk: welke rol pak jij als zorgverlener?

12.00 – 13.00 uur | Lunchpauze

13.00 – 13.45 uur | Hoe werk je succesvol samen? De praktijk aan het woord.

14.00 – 15.00 uur | Subsessies

15.00 – 15.30 | Meet the expert (optioneel)

15.00 – 16.00 | Afsluitende borrel

Ben jij erbij?

Het congres vindt plaats in Stadion Galgenwaard te Utrecht. Het programma is specifiek gericht op eerstelijnszorgverleners (zoals praktijkondersteuners bij de huisarts en huisartsen), medisch specialisten en fysiotherapeuten.

Bron: Alles Is Gezondheid

Datum: 13 mei 2023

Meer nieuws