Skip to main content

7 april 2024: GO Waalwijk en Ledenvereniging Thebe Extra organiseren ‘GO in Balans’-dag rond bewegen, balans en vitaal ouder worden

februari 21, 2024

Op zondagmiddag 7 april organiseert GO Waalwijk het event ‘GO in Balans’ in Theater De Leest, in samenwerking met Ledenvereniging Thebe Extra. Bewegen, gezondheid, balans en vitaal ouder worden staan centraal. Te gast zijn onder andere Barbara de Loor, presentatrice van het dagelijkse tv-programma ‘Nederland in Beweging’ en dr. Stefan van Rooijen. Ook zijn er een informatiemarkt en interactieve workshops. Deelname is gratis.

Gezond zijn en vitaal ouder worden, dat wil iedereen. Een gezonde leefstijl met aandacht voor voldoende beweging, balans en evenwicht en een goede mentale gezondheid helpt daarbij. Op zondag 7 april – Wereld Gezondheidsdag – start GO Waalwijk de jaarlijkse themaweek ‘GO Healthy, lekker in je vel’ met een gratis evenement. Iedere inwoner van gemeente Waalwijk die interesse heeft in bewegen, gezondheid, balans en vitaal ouder worden is welkom.

Te gast is onder andere Barbara de Loor. De voormalig schaatsster nam in september 2023 de presentatie van het dagelijkse tv-programma ‘Nederland in Beweging’ over van Olga Commandeur. Tweede gastspreker is dr. Stefan van Rooijen. Als arts-onderzoeker zet dr. Van Rooijen zich vooral in voor het voorkomen van ziekten, door het ‘fit zijn’ heel actief te promoten. Hij schreef er meerdere boeken over en inspireert met bruikbare tips. Daarnaast staan een interactieve workshop onder leiding van DrumTastic, een optreden door BreakSquad en live cooking op het programma en ook een kort optreden door deelnemers van de Gouden Dans die een voorstelling in juni aan het repeteren zijn.

Voorafgaand en na afloop van het programma kunnen belangstellenden een informatiemarkt bezoeken met meerdere beweegaanbieders, een opticien, een looptest met behulp van de Smart Floor, proeverijen, e-health oplossingen en nog veel meer. Voor elke bezoeker staat er bovendien een goodiebag klaar.

Praktische informatie

GO in Balans vindt plaats op zondag 7 april van 13.30 tot 17.30 uur in Theater De Leest in Waalwijk. Kaarten zijn gratis te reserveren via www.deleest.nl. Mensen die gebruik willen maken van een rolstoelplaats kunnen reserveren via de theaterkassa, tel. 0416-331751. Heeft u geen vervoer en kunt u niet zelfstandig naar Theater De Leest komen, dan kunt u gebruikmaken van de gratis GO Fit beweegbus. Bel voor de beweegbus met GO Fit-beweegcoaches Ine van Liempd: 06 – 33 04 14 31 of Annika Jabroer: 06 – 22 75 0374.

Bron: waalwijk.nieuws.nl

Meer nieuws