Skip to main content

Lunchwebinar: In Utero – How we begin, is who we become / 16 mei

mei 13, 2023

Op dinsdag 16 mei 2023 organiseert Alles is Gezondheid een lunchwebinar over de documentaire ‘In Utero’. Hierin gaan we met experts en kijkers in gesprek over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven en ons gedrag.

In de documentaire In Utero staan drie vragen centraal: hoe worden we gevormd? Wie zijn we? Waarom zijn we wie we zijn? Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen en artsen, kennis uit de epigenetica en biochemie, culturele mythes, populaire films en technologische trends toont de film hoe belangrijk de prenatale fase is. Deze periode geeft een verklaring voor het feit dat sommige mensen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden.

In Utero

Bekijk hier de trailer. Wil je de film graag in zijn geheel bekijken? Meld je hieronder aan voor het webinar. Naast de kijkerslink ontvang je dan ook een link waarmee je tot 23 mei 2023 gratis de documentaire kan zien.

Sprekers

In het webinar gaan we met de volgende experts in gesprek:

  • Tessa Roseboom: is hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA) en gefascineerd door het wonder van het leven. Tessa heeft onderzocht hoe de vroege omgeving de ontwikkeling van de foetus beïnvloedt en daarmee de latere gezondheid in het hele leven.
  • Anne Verwaal: is geboorteconsulente, verpleegkundige met moeder-kindspecialisatie, lactatiekundige en geeft wereldwijd workshops, lezingen en geboortebegeleiding. Haar specifieke expertise ligt op het vlak van pre-conceptionele en postnatale begeleiding.
  • Ervaringsdeskundige over de invloed van vroegkinderlijk trauma op o.a. identiteitsvorming: naam volgt.
  • Mia Wessels: arts, therapeut en spreker. Zij richtte De Jonge Dokter op en host de podcastserie Humanizing Healthcare over een nieuw paradigma in de zorg. Net als de eerdere uitzendingen zal Mia ook deze keer het webinar modereren.

Partners

Voor dit webinar werken we samen met:

  • Augeo Foundation die wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien.
  • Stichting Emovere: als platform over medisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.
  • Proscoop: adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij.

Aanmelden

De live uitzending vindt plaats vanuit de studio in Amersfoort op dinsdag 16 mei 2023 van 12.00 tot 13.00 uur. Deelnemers kunnen vragen stellen en reageren via de chat. Deelname is gratis. Meld je aan via deze link. Dan ontvang je de kijkerslink en toegang om voorafgaand aan het webinar de documentaire te zien.

Serie lunchwebinars

Dit is de derde uitzending in een serie lunchwebinars van Alles is Gezondheid & partners die -vanuit een holistische visie- ingaan op een documentaire over mentale gezondheid, trauma, zingeving en herstel. Bekijk hier het webinar over ‘The Wisdom of Trauma‘ van Gabor Maté en/of de uitzending over ‘Resilience: the biology of stress & the science of hope’.

Bron: Alles Is Gezondheid

Datum: 13 mei 2023

Meer nieuws