Promotie UVA 3 November

november 4, 2020
Dinsdag  3 november
Promotie (UvA), 15.00 uur, online

Majid Tarahomi: Beter kweekmedium voor menselijk embryo
Het medium waarin een embryo wordt gekweekt voor terugplaatsing, beïnvloedt de ivf-behandeling en de gezondheid van het kind dat na die behandeling wordt geboren. Tarahomi heeft onderzocht of ivf effectiever en veiliger kan, door te kijken naar het medium (de stof) waarin het embryo voor terugplaatsing wordt gekweekt en bewaard.
Hij keek naar de invloed van de zuurgraad (pH) bij (verschillende) partijen kweekmedia voor menselijke embryo’s. Ook bepaalde hij de biochemische samenstelling van vijftien commercieel beschikbare kweekmedia. En hij keek naar de condities in de baarmoeder, zoals samenstelling, temperatuur en pH van het baarmoedervocht op het moment dat de baarmoeder vatbaar is voor innesteling van het embryo. Hij heeft de condities in de baarmoeder vergelijken met kunstmatige kweekmilieus die wereldwijd in ivf-laboratoria worden gebruikt.
Dit onderzoek biedt nieuwe inzichten om de nu gebruikte embryokweeksysteem te optimaliseren. Verder onderzoek is nodig om de klinische effecten van een nieuw embryokweeksysteem te bestuderen, waarbij de nadruk moet liggen op de effectiviteit en de veiligheid.
Link naar proefschrift 

Datum: 4 November
Bron: UvA

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl