Promoties UvA en VU 21 oktober

oktober 19, 2020

Woensdag 21 oktober
Promotie (VU), Aula, 11.45 uur
Natalija Bogunovic: De rol van gladde spiercellen bij aorta-aneurysma’s
Natalija Bogunovic onderzocht de rol van gladde spiercellen bij de ontwikkeling van aorta-aneurysma’s (het verwijden van bloedvaten met risico op scheuren). Doel is om beter te begrijpen hoe aneurysma’s ontstaan, om zo nieuwe medicatie te ontwikkelen.
Link naar proefschrift

Woensdag 21 oktober
Promotie (UvA), Agnietenkapel, 16.00 uur
Najim Lahrouchi: Het ontleden van genetische risico’sDe kans op het ontwikkelen van ziekten wordt in wisselende mate bepaald door genetische variatie in het genoom. Het identificeren van genetische risicofactoren is van essentieel belang. Het kan namelijk bijdragen aan de diagnose en preventie van ziekten, en aan het identificeren van patiënten die het meeste baat hebben bij een bepaalde behandeling. Daarnaast verschaft een verder begrip van genetische factoren meer inzicht in onderliggende ziektemechanismen. Lahrouchi gaat in zijn proefschrift in op het identificeren van genetische variatie die een rol speelt bij het ontstaan van ziekten.
Link naar proefschrift

Datum: 19 oktober
Bron: https://www.amc.nl/web/home.htm

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl