promoties UvA-VU 12 oktober

oktober 14, 2020
Maandag 12 oktober
Promotie (UvA), 14.00 u, Online
Noemi Vanerio: Onderzoek in vasculaire bioreactoren

Vasculaire bioreactoren bestaan uit een geïsoleerd geconserveerd bloedvat (van geslachte dieren). Ze worden gebruikt om vaatziekten te onderzoeken en  voor het testen van nieuwe behandelingen. Ondanks hun potentieel heeft het gebruik hiervan nog geen belangrijke plek verworven. Dit proefschrift wil het gebruik van bioreactoren in vasculair medisch onderzoek bevorderen en nieuwe diagnostische instrumenten helpen ontwikkelen. Ook zijn de reactoren bruikbaar om nieuwe apparaten en therapieën voor de patiënt te beoordelen op effect en bijwerkingen.
Link naar proefschrift

Maandag 12 oktober 
Promotie (VUmc), 15.45 uur, Aula VU
Eline Houben: Zeldzame auto-immuunziekte leidt tot hogere kans op hartinfarct

Eline Houben onderzocht de lange-termijn-complicaties van de zeldzame auto-immuunziekte ANCA-vasculitis. Deze ziekte kan leiden tot een hoog risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct. Houben toont een verband aan tussen de ziekteactiviteit (ernst) van ANCA-vasculitis en het krijgen van hart- en vaatziekten. Mogelijk speelt de aanwezigheid van een chronische ontsteking hierbij een rol. 
Link naar proefschrift

Datum: 14 october
Bron: UvA en VUmc

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl