Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht

maart 23, 2021

Datum: donderdag 1 april Time: 16:00 – 18:30 uur Location: Online

Op 1 april 2021 organiseren de Armoedecoalitie Utrecht en de Alliantie Kinderarmoede samen met de schoolbesturen SPO Utrecht, PCOU Willibrord en KSU de Publieksacademie Kinderarmoede Utrecht.

Centrale thema: Samenwerken rondom de school. In een (online) programma gaan lokale professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen in gesprek over het zien en versterken van kinderen in armoede. De opbrengst van de bijeenkomst is een combinatie van individuele en collectieve afspraken om de samenwerking bij kinderen en gezinnen in armoede verder te verstevigen.

Lees hier het volledige programma

16:00 uur

Welkom en opening met Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht) en Marijke Roskam (BNR, middagvoorzitter).
Videoboodschap van Anke Klein (wethouder Onderwijs) en visie op relatie tussen armoede en onderwijskansen door Fawzia Nasrullah (bestuurder PCOU Willibrord).

16.20 uur

Marriëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) over de Handreiking ‘Omgaan met armoede op scholen’.
In gesprek met Eugenie Mac-Nack, ervaringsdeskundige (kinder)armoede.
Dialoog met Eugenie Mac-Nack, Mariëtte Lusse en Fawzia Nasrullah.

17:00 uur

Werksessie (groepen): hoe we kunnen we met elkaar kinderen in armoede zien en versterken? Met inbreng van onderwijs, wijk, welzijn en ervaringsdeskundige(n).

18.00 uur

Uitwisseling opbrengsten: goede voornemens, concrete werkafspraken en ambities voor de langere termijn. Reflectie met wethouder Werk en Inkomen Linda Voortman (onder voorbehoud), Fawzia Nasrullah en Marry Mos (Armoedecoalitie Utrecht).

18.20 uur

Plenaire afsluiting door stand-up musician Bart Kiers.

Aanmeldoptie volgt binnenkort.

Bron: Alles is gezondheid
Datum: 23 maart 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl