Uitnodiging – Medical Delta Café

augustus 28, 2020

Het is ons een groot genoegen u uit te nodigen voor het Medical Delta Café op 8 oktober aanstaande.

Veiligheidsvoorschriften voor medische- en gezondheidsinnovaties maken dat het soms jaren duurt voordat een innovatieve oplossing de zorgmarkt betreedt.

De coronagolf in het voorjaar liet zien dat die tijd er soms niet is. E-Health toepassingen werden versneld toegepast en door een dreigend en soms ook daadwerkelijk tekort aan onder andere beademingsapparatuur, mondkapjes, saturatiemeters en gezichtsmaskers, werden in allerijl nieuwe initiatieven versneld ingezet.

Hoe kunnen in tijden van acute nood veiligheidsprocedures worden versneld? Moet het mogelijk zijn om al in de experimentele fase zorgtechnologische innovaties op de markt te brengen wanneer er ernstige tekorten dreigen? Hoe kunnen snelheid en zorgvuldigheid hand in hand gaan bij de ontwikkeling en implementatie van dergelijke innovaties?

In het Medical Delta Café ‘Technological healthcare innovations – safety first?’ staan deze dilemma’s en vraagstukken centraal. Onder andere prof. dr. Jan Klein, hoogleraar Patiënt Safety Engineering bij TU Delft en voormalig anesthesist deelt zijn visie over dit onderwerp. Na enkele korte keynotes gaan hij en andere sprekers aan de hand van dilemma’s met elkaar in discussie, waarbij ook u als deelnemer wordt uitgenodigd mee te discussiëren.

Meld u hier aan voor het Medical Delta Café op donderdag 8 oktober. Hier is ook het voorlopige programma te vinden.

Locatie: online
Inloop: 15.45
Medical Delta Café: 16.00 – 17.30

Voorafgaande aan het event ontvangt u de deelname link (Zoom).

Datum: 28 augustus 2020
Bron: Medical Delta

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl