Skip to main content

Vernieuwd Willem-Alexander Kinderziekenhuis organiseert 18 juni Kindercongres ‘It’s a Kind of Magic’

juni 11, 2021
lumc logo

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), het kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum, is de afgelopen jaren grondig verbouwd om een zo kindvriendelijk mogelijke omgeving te creëren. De afdelingen Bos, Duin, Stad, Strand, Neonatologie en het Geboortehuis Leiden vormen nu samen één van de meest moderne en kindvriendelijke kinderziekenhuizen van Nederland. Op 18 juni vindt de officiële opening plaats en omdat het Kind bij ons Koning is, organiseert het WAKZ het Kindercongres ‘It’s a Kind of Magic’, een dynamisch online programma vol verrassingen én waar kinderen de hoofdrol spelen! Kijk jij ook mee?

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis levert het Leids Universitair Medisch Centrum hoogwaardige zorg. Van het binnenste van de botten, tot het kloppen van het hart. Zelfs al voordat het kind geboren is. Heel persoonlijk, heel dichtbij. Het Leids Universitair Medisch Centrum houdt hierbij rekening met het emotioneel welbevinden van zowel kind als familie. Omgeving speelt hierin een grote rol. In een kindvriendelijke omgeving, met een minder klinische indruk, zijn kinderen sneller afgeleid. Hierdoor worden handelingen die als eng of pijnlijk worden ervaren, anders beleefd. Wanneer kinderen en ouders minder stress ervaren, nemen zij meer informatie op van het team en kan de behandeling en/of controle effectiever uitgevoerd worden. Dit komt het welzijn van de kinderen ten goede.

Magisch optreden

In de It’s a Kind of Magic Studio, live vanuit museum Corpus, ontvangt presentatrice Malou Petter, bekend van het Jeugdjournaal, verschillende gasten waaronder illusionist Victor Mids. Hij legt uit wat illusie, verbeelding en magie voor een positief effect heeft op angst- en stressreductie bij en empowerment van zieke kinderen. Natuurlijk verlaat Victor Mids niet de studio voordat hij, samen met de kijkers thuis, een magisch optreden verzorgt. Uiteraard onder luid applaus van kinderen op de tribune. 

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie en de aanmedllink zijn te vinden op de website van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Bron: Leids Universitair Medisch Centrum

Datum: 11 juni 2021

Meer nieuws