[Virtueel] LSH010 Ontbijt: donderdag 24 september 2020

augustus 26, 2020

Vanwege de lopende COVID-19 pandemie vindt dit ontbijt online plaats.

LSH010 ontbijt: donderdag 24 september 2020

Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt tenminste vier keer per jaar plaats. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt.

Op 24 september 2020 vindt het LSH010 Ontbijt weer plaats. Bent u er deze keer ook weer bij? Meld u hier aan.

Plenair programma

Aankomend ontbijt zullen we uitgebreid aandacht besteden aan ‘Virtual Reality: Van angstreductie tot pijnbestrijding’. Met onder andere:

8 x Virtual Reality in het Maasstad ziekenhuis
Harry Kotey
Innovatiemanager
Maasstad Ziekenhuis

Virtual Reality: Hoe verbeter je de Zorg met VR?
Eva Klijn
Internist-Intensivist
Erasmus MC

Michel van Genderen
Head of research innovation & Internet of Things (IoT) ICU
Internist – intensivist io
Erasmus MC

Met pitches van VR bedrijven – denk aan:

Ook krijg je dit ontbijt weer een update uit LSH010 door Caroline Giezeman.

Smartsessies

Naast het plenaire programma organiseren we deze keer uiteraard ook weer diverse smartsessies:

Hoe implementeer je VR succesvol in de zorg?

Over de hele wereld zijn professionals geweldige VR-applicaties aan het maken die patiënten gaan helpen. Maar zonder goede implementatie, is de adoptie hiervan gedoemd te mislukken. Freek Teunen en Jason van Eunen van MedkitVR hebben de succesfactoren onderzocht van goede implementatie. Zij delen de beste lessen uit eigen ervaringen en vanuit ervaringen die zij afgelopen jaren hebben verzameld van tientallen zorgprofessionals en VR-bedrijven.

Opleiden van werknemers in de zorg

Bij het werken in de zorg kom je helaas ook agressie tegen. Het trainen van deze situaties wordt nu vaak gedaan met een rollenspel, al dan niet met een acteur. Het omgaan met agressie kan op een veilige en consistente manier getraind worden in Virtual Reality. VRmaster geeft voorbeelden hoe VR eenvoudig en betaalbaar kan worden ingezet bij het opleiden van medewerkers.

Health innovation challenge

Een Rotterdamse editie van de landelijke Health Innovation School, waar je leert innoveren en impact te maken met zorginnovaties. Op 16 juni jl startte 51 enthousiastelingen De Health Innovation School Rotterdam (HIS010) met als missie de zorg in Rotterdam en omstreken te verbeteren. Met een hybride opleiding waarin online les en bijeenkomsten COVID-19 proof elkaar afwisselden, werden 10 wicked problems aangepakt. Door een mooie mix van mensen heeft de opleiding met het vertrouwde Health Innovation School principe van ‘het hele systeem in 1 kamer’ vernieuwende oplossingsrichtingen onderzocht voor problemen waar we in de zorg tegenaan lopen.

Een volledig overzicht wordt vanaf eind augustus op www.healthinnovationschool.nl/rotterdam gepubliceerd. We nodigen de LSH010 ontbijtdeelnemers van harte uit om mee te denken en vooral ook mee te doen met het aanpakken van de 10 wicked problems in Rotterdam.

De HIS010 is een initiatief van LSH010, Bureau Zorginnovatie, De Rotterdamse Zorg en Alles is Gezondheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Ploum Law.

Vijf ideeën/verN!EUWerts – deRotterdamseZorg

Met de campagne Word verN!EUWert zijn medewerkers in de zorg uitgedaagd een goed idee in te zenden om anders en slimmer te werken. Begin dit jaar zijn er 5 winnaars gekozen die een prijs van €10.000,- kregen om hun idee te realiseren. Tijdens de smartsessie delen de verN!EUWerts ervaringen over hoe zij hun idee in de praktijk proberen te brengen. 

Dit zijn de vijf ideeën/verN!EUWerts:

 • @t home scoliose screening
  • Hanneke van West en Tessa Souhoka – Erasmus MC
 • LVEEEBEEEERT
  • Els Hijlkema en Moniek Hamer – Pameijer
 • Microgame handhygiëne
  • Riet Okhuijzen en Julliette Hollen – De Zellingen
 • Innovatie in de wachtkamer
  • Sade Faneyte – Maasstad Ziekenhuis
 • Veilige toegang
  • Imelda Bogaard – Lelie Zorggroep

Over het LSH010 ontbijt

Vier keer per jaar vindt in Rotterdam het LSH010 Ontbijt van Life Sciences & Health 010 plaats. Professionals in Life Sciences & Health bouwen gericht aan een relevant netwerk en worden geïnspireerd met best practices en innovaties uit de sector. Sluit u zich graag aan bij het LSH010 netwerk? Meld u hier aan voor het LSH010 ontbijt van 24 september.

Datum: 24 September
Locatie: Online event

Datum: 26 augustus 2020
Bron: Life Sciences and Health 010

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl