Webinar: Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit

februari 5, 2021

Op dinsdag 9 maart 2021 van 14.00-15.00 uur organiseren de Federatie voor Gezondheid en Alles is Gezondheid het verdiepende Webinar: ‘Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit: kansen voor de toekomst’.

Vragen/inhoud

In dit webinar gaan we in op de volgende vragen:

  • Waarom is de verschuiving van ‘kosten naar baten’ zo belangrijk?
  • Wat zijn kansrijke ontwikkelingen voor gezondheid als verdienmodel?
  • Hoe kunnen we investeringen in preventie (toch) terugverdienen?
  • Hoe kunnen verzekeraars de beweging naar gezondheid versnellen?
  • Wat zijn ideale systeemprikkels om gezondheid te laten floreren?
  • Welke kennis is nodig om mensen te gidsen in een gezond leven?

Voor wie

Alle zorg- en gezondheidsprofessionals, -managers, -bestuurders, -beleidsmakers, -specialisten en geïnteresseerden die (willen) werken aan het vitaliseren van mensen en laten lonen van gezondheid.

Sprekers

  • Thomas Plochg: Directeur van de Federatie voor Gezondheid). Hij stelt dat als we werkelijk structureel preventie willen financieren, we out-of-the-box moeten denken en gezamenlijk meer moeten investeren in gezondheid.
  • Peter Hoekstra: Senior Supervisor bij De Nederlandsche Bank (DNB). In zijn rol als toezichthouder op zorgverzekeraars, verbindt Peter uiteenlopende perspectieven in het complexe veld van zorg(verzekeringen).
  • Karen van Ruiten: Teamhoofd van Alles is Gezondheid, een zelfregulerend netwerk van 3.000 publieke en private partners dat de beweging naar een gezonder Nederland stimuleert. Karen is moderator van het webinar.

Wanneer

De (live) uitzending vindt plaats op dinsdag 9 maart 2021 van 14.00-15.00 uur. Tijdens het webinar kun je vragen stellen en reageren op polls.

Aanmelden

Deelname is gratis. Je hoeft niets te installeren: aanmelden met je e-mail is voor nu voldoende. Schrijf je in via onderstaand scherm of deze link. Daarna ontvang je een bevestiging en agendaverzoek.

Lees hier meer

Bronnen: SDK, Alles is gezondheid
Datum: 5 februari 2021

Meer nieuws


Extra service Noordwest ‘Online aanmelden voor afspraak’

mei 11, 2021
Alkmaar/Den Helder, 11 mei 2021 Patiënten van Noordwest kunnen zich vanaf dinsdag 11 mei thuis online aanmelden voor hun afspraak bij Noordwest. Zij gebruiken hiervoor het patiëntenportaal Mijn Noordwest. Dit is een extra service voor onze patiënten waarmee we de doorstroming bij de ingangen van het ziekenhuis bevorderen. Extra service ‘Online aanmelden is een mooie […]
Handgel

Betere behandeling ernstig zieke covid-patiënten in zicht

mei 11, 2021
Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben ontdekt waarom sommige patiënten ernstig ziek worden na een infectie met het coronavirus. Deze patiënten blijken veel afwijkende antistoffen te produceren, die een extreme en schadelijke ontstekingsreactie opwekken. De onderzoekers hebben een medicijn op het oog waarmee ze deze ontspoorde afweerreactie kunnen  tegengaan, om zo ernstig zieke covid-patiënten op de […]
Dokter haarnet en mondmasker

Verpleegkundigen aan het roer? Betere zorg!

mei 11, 2021
Verpleegkundigen die collega’s inspireren, open staan voor innovaties en invloed hebben op de patiëntenzorg en de strategische koers van het ziekenhuis. In organisaties waar verpleegkundigen hiervoor de ruimte nemen en krijgen, is de zorg beter, blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Een paar jaar geleden stond onderzoeker Linda den Breejen – de Hooge nog […]

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl