Extern nieuws

Zorgnieuws – actualiteiten in de zorg

Kamerbrief over Verslag schriftelijk overleg inzake Reactie op de motie van het lid Klaver over het opschalen van het aantal crisisplekken in de (jeugd-)ggz (25242-582)

juni 18, 2021

Staatsecretaris Blokhuis stuurt de Tweede Kamer Verslag schriftelijk overleg inzake Reactie op de motie van het lid Klaver over het opschalen van het aantal crisisplekken in de (jeugd-)ggz (25242-582)
 
Lees het originele artikel

Algemeen fysiotherapeut te Lech am Arlberg, Oostenrijk

juni 18, 2021

Physiosport Burgi Muxel, Ambulatorium fuer Physikalische Therapie KG (o.a. sporttraumatologie en osteopathie) in Lech am Arlberg, Oostenrijk zoekt voor het winterseizoen 2021/2022 zes gediplomeerde algemeen fysiotherapeuten. Ben je een enthousiaste startende of meer ervaren fysiotherapeut met 0-10 jaar…
Lees het originele artikel

Nieuwe echo kan groeiachterstand ongeboren kind vanaf twintig weken aantonen

juni 18, 2021

Gynaecologe Noortje van Oostrum stelde dat vast tijdens haar promotieonderzoek in het Eindhovense Máxima MC en bij de Technische Universiteit Eindhoven, meldt eerstgenoemde organisatie op de eigen site. Hart Bij gezonde aanstaande moeders wordt meestal pas tijdens de 34 weken groei-echo of nog later duidelijk of een baby mogelijk een groeiachterstand heeft, maar zo lang […]
Lees het originele artikel

Online opening vernieuwd Willem-Alexander Kinderziekenhuis

juni 18, 2021

Tijdens het online kindercongres ‘It’s A Kind of Magic’ opent het vernieuwde Willem-Alexander Kinderziekenhuis, het kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vandaag officieel zijn deuren.
Lees het originele artikel

AstraZeneca krijgt van rechter meer tijd om vaccins te leveren

juni 18, 2021

De Europese Commissie wilde dat de Brits-Zweedse fabrikant veel meer zou leveren. Voor iedere dag dat de vaccins op zich zouden laten wachten, eiste zij een schadevergoeding die in totaal in de miljarden zou kunnen lopen. (ANP)
Lees het originele artikel

Nieuw onderzoek inkoopbeleid LCH, geen misstanden gevonden in deal Van Lienden

juni 18, 2021

Van Ark maakte ook bekend dat er nog een tweede, onafhankelijk onderzoek geopend zal worden door Deloitte. Dat onderzoek is breder en gaat over het volledige inkoopbeleid van het consortium. De eerste resultaten worden op 1 september verwacht, begin november moet het hele onderzoek afgerond zijn. (ANP)
Lees het originele artikel

IkHerstel wil met Zinnige Zorg Award op zak uitbreiden naar alle ziekenhuizen

juni 18, 2021

IkHerstel, een app die patiënten ondersteunt bij hun herstel na een operatie, won onlangs de Gouden Zinnige Zorg Award 2021. De makers hopen die onderscheiding in te zetten om verder op te schalen, vertelt directeur Jeroen de Wilde.
Lees het originele artikel

Weer daling aantal coronapatiƫnten in ziekenhuizen

juni 18, 2021

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw flink gedaald. Op dit moment verzorgen ze nog 533 patiënten met covid-19. Donderdag stond dat aantal op 573 patiënten.
Lees het originele artikel

Kamerbrief opdracht aanvullend onderzoek inkoop persoonlijke beschermingsmiddelen

juni 18, 2021

Minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) deelt de onderzoeksopdracht voor het aanvullend onderzoek naar de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen met de Tweede Kamer. Ook stuurt zij het resultaat van eerder onderzoek naar de overeenkomst met Relief Goods Alliance B.V. mee.
 
Lees het originele artikel

Kamerbrief over Aanvullend onderzoek inkoop persoonlijke beschermingsmiddelen

juni 18, 2021

Minister Van Ark informeert de Tweede Kamer over Aanvullend onderzoek inkoop persoonlijke beschermingsmiddelen
 
Lees het originele artikel


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiƫntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl