Extern nieuws

Zorgnieuws – actualiteiten in de zorg

Logopedist te Switzerland

juni 29, 2022

Are you looking for a new adventure and a possibility to gain experience as a speech and language therapist in a foreign country? Our neurological rehabilitation clinic is situated in Switzerland, close to the German and Austrian border. We are a team of 11 SLTs and we are looking for number 12. Check…

Lees de originele vacature

Kamerbrief over Aanpak niet-integere zorgaanbieders

juni 29, 2022

Minister Helder (VWS) informeert de Tweede Kamer over Aanpak niet-integere zorgaanbieders
 
Lees het originele artikel

dr. Ryan Wittingslow heeft een Humboldt Fellowship gekregen

juni 29, 2022

Van september 2022 tot maart 2024 zal Ryan, naast zijn functie aan de Rijksuniversiteit Groningen, als Senior Humboldt Fellow verbonden zijn aan de Technische Universiteit Darmstadt (Duitsland).

Lees het originele artikel

Petra van Holst (ZN): ‘Maak overschrijding Treeknorm voor wachttijden openbaar’

juni 29, 2022

Minister Kuipers van VWS zou het zorgaanbieders verplicht moeten maken om het overschrijden van de maximaal toegestane wachttijden volgens de Treeknorm, actief te melden. Zij kunnen dat openbaar maken via hun websites. Dat vraagt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in een brief aan de Tweede Kamer. Meer inzicht in wachttijden is nodig om via zorgbemiddeling cliënten sneller naar een andere aanbieder te kunnen leiden, zegt Petra van Holst, algemeen directeur van ZN. Dat kan naar ziekenhuizen zijn, maar ook naar zbc’s. “Dit instrument kan helpen om de wachttijden te verkorten.”

Lees het originele artikel

Geriatriefysiotherapeut te Haarlem

juni 29, 2022

Gezocht: Geriatrisch fysiotherapeutHaarlem +/- 16 uur per week met mogelijkheid tot uitbreiding Wie zijn wij SanTwee is een grote fysiotherapiepraktijk in Haarlem met diverse nevenvestigingen.Ons team bestaat uit 10 fysiotherapeuten met diverse specialisaties en 10 kinderfysiotherapeuten, ondersteund…
Lees het originele vacature

Aanbiedingsbrief bij verkennende studie talentolken in de zorg

juni 29, 2022

Minister Kuipers (VWS) stuurt de Tweede Kamer het rapport ‘Tolken in de zorg: een overzicht van huidige inzet, financiering en knelpunten’.
 
Lees het originele artikel

Schriftelijke Kamervragen bij de zesde incidentele suppletoire begroting 2022

juni 29, 2022

Minister Kuipers (VWS) biedt de Tweede Kamer de antwoorden op Schriftelijke Kamervragen bij de zesde incidentele suppletoire begroting 2022 aan
 
Lees het originele artikel

Antwoorden op Kamervragen over pilot zorgexpats aantrekken als deel van oplossing tegen personeelstekorten in zorg

juni 29, 2022

Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) geeft antwoord op vragen over pilot om zorgexpats aan te trekken als deel van de oplossing tegen de personeelstekorten in de zorg. Het Tweede Kamerlid Goudzwaard (JA21) heeft de vragen gesteld.
 
Lees het originele artikel

RUG State of the University 2022: Making Connections

juni 29, 2022

Tijdens de State of the University gaat Jouke de Vries samen met Bram Douwes in gesprek met verschillende gasten over strategische thema’s van de RUG.

Lees het originele artikel

Gezondheidsraad wil landelijke aanpak eetstoornissen

juni 29, 2022

De Gezondheidsraad pleit voor een landelijke uniforme aanpak om eetstoornissen sneller te herkennen en te behandelen. Daarbij moet de preventie vooral gericht zijn op het vergroten van de mentale weerbaarheid van jongeren, het eerder erkennen dat ze ziek zijn en te zorgen dat hun omgeving dat oppikt. Daarvoor is een goed screeningsinstrument nodig. De raad adviseert te investeren in verder onderzoek naar vroege herkenning en behandeling van eetstoornissen.

Lees het originele artikel


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl