Skip to main content

FitFestival 1 september 2018

juli 11, 2018

Op zaterdag 1 september vindt er een FitFestival plaats tijdens de Participarade in Hoogvliet. Wilt u gratis laten checken hoe vitaal u bent? Kom gezellig langs!

Laat u checken & krijg tips!

Tijdens het FitFestival kunt u verschillende checkjes laten doen. Zo kunt u uw bloeddruk, cholesterol, BMI, glucose en vitaliteit laten checken. De checks worden uitgevoerd door zorgaanbieders uit Hoogvliet. Zo weet u direct bij wie u terecht kunt als er wat mis is of als u gewoon tips wilt! U krijgt direct persoonlijk advies waar u meteen mee aan de slag kunt!

Stempelkaart

Tijdens het event ontvangt u een stempelkaart waarop alle checks staan. Heeft u een check gedaan? De uitslag wordt op uw stempelkaart genoteerd. Zo heeft u na alle checks een goed overzicht van uw gezondheid. Per check krijgt u één letter. Met alle letters kunt u een woord maken. Vanaf 1 september kunt u het woord invullen op de pagina die u nu bezoekt en kans maken op een leuk Rituals pakket!

FitFestival

FitFestival

Deelnemende organisaties

Argos Zorgroep
Kom gezellig Oud Hollandse spelletjes spelen!

Benu Apotheek Boomgaardshoek & Overmase
Steeds meer mensen hebben een vitamine B12 te kort. Wilt u weten hoe u dit kunt voorkomen? Krijg advies! Gelijk uw glucose, cholesterol en bloeddruk laten controleren en persoonlijke informatie ontvangen? Ook dat kan!

Centrum voor Dienstverlening
Ontspanning en orde tijdens de workshop zelfletteren!

DOCK
Doe actief met DOCK! Doe lekker actief en doe mee aan een les yoga of pilatus! Meer weten over financiën? Voer de budgettest uit!

Dr Sunshine
Dr Sunshine organiseert in co-creatie met de gemeente Rotterdam FitFestivals. Onderdeel van de FitFestivals is de gezondheidscheck met de volgende checks:

– Bloeddruk
– Knijpkracht
– BMI
– Glucose
– Cholesterol
– eHealth

FitFestivalFitfestival

 

 

 

 

Gemeente Rotterdam
De gemeente Rotterdam biedt een gezondheidcheck aan! Laat uw  glucose, cholesterol, BMI, Bloeddruk, Fitheid, Ehealth en knijpkracht checken! Kom erachter hoe fit u bent! Het team van Yes We Care biedt u daarnaast ook uitgebreid taaladvies aan!

Humanitas
Blijf jouw leven op jouw manier leven!

Jazz dansstudio Marleen
Blijf fit en lenig! Doe mee met verschillende balansactiviteiten en danssoorten.

Lelie Zorggroep – Siloam en Westerstein
Krijg informatie over veilige toegang en langer thuiswonen met hulpmiddelen. Weet u hoe u hulpmiddelen kunt aanvragen?

Pameijer
We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien.

Scrumble
Scoren met voeding!
Wil je afvallen of juist aankomen? Je energiek en fit voelen? Of bijvoorbeeld stoppen met roken? Bepaal jouw persoonlijke doel en check hoe je met voeding het beste scoort op jouw doel. Onze voedingscoach zet je in de startblokken.

Tzorg
Wilt u zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen? Gelukkig kan dat, ook al kunt u misschien thuis niet meer alles zelf doen. Tzorg helpt u graag met een gekwalificeerde Thuishulp bij u uit de buurt. We bieden u Huishoudelijke Ondersteuning & individuele begeleiding zonder wachtlijsten.

Tijdens de FitFestivals wordt intensief samengewerkt met de gezondheids- en welzijnsorganisaties uit de wijk waar het FitFestival plaatsvindt. Deelnemers uit de wijk krijgen professioneel en persoonlijk advies, en weten meteen bij wie ze ze terecht kunnen, mocht er iets aan de hand zijn.

We zien u graag op 1 september!

FitFestivalsFitFestival

 

 

 

 

 

 

Datum: 1 september
Locatie: Wierse – Hoogvliet (Winkelcentrum Hoogvliet)
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur

Meer over de deelnemende organisaties:

FitFestival
Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam organiseert in co-creatie met het team van Dr Sunshine de FitFestivals. www.rotterdam.nl

FitfestivalDOCK
De kracht van wij samen
DOCK helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Ieder mens heeft talenten om in te zetten voor zichzelf en voor anderen. Veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. Medewerkers van DOCK ondersteunen mensen in het nemen van initiatieven. Zij leggen contacten tussen mensen en organisaties in de buurt en brengen mogelijkheden samen.

Middenin de wijk
De sociaal werkers van DOCK staan middenin in de samenleving en kennen de wijk goed. Ze zijn thuis in de wijkcentra, de huizen van de wijk, op straat of op school. Ze werken graag samen met bewoners, vrijwilligers, professionals en natuurlijk met onze opdrachtgevers. Want wat je samen doet en waar je samen werkt, ontstaan goede ideeën. En plezier en energie. www.dock.nl/

FitFestivalEIT Health
EIT Health wil EU-burgers meer kansen geven om langer van een gezonder en actiever leven te genieten. Daarom willen we meer te weten komen over uw vitaliteit. Tijdens het FitFestival lopen er enquêteurs rond om u vragen te stellen over uw vitaliteit. Uw input is dus erg belangrijk!

FitFestivalCentrum voor Dienstverlening
Het Centrum Voor Dienstverlening is een grote maatschappelijke dienstverlener in het hart van de Rotterdamse samenleving. Het CVD gelooft erin dat iedereen talenten heeft en weet de eigen kracht van Rotterdammers aan te spreken. www.cvd.nl/


FitFestivalLelie Zorggroep
Zorg vanuit Siloam en Westerstein

Woont u in Hoogvliet? Dan bent u van harte welkom bij de leuke activiteiten die Siloam organiseert. Vanuit Siloam wordt ook zorg aan inwoners van Hoogvliet geboden. Om te bereiken dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven wonen, bieden wij u een compleet pakket aan zorg en diensten zoals: thuiszorg, veilige toegang tot uw woning en alarmopvolging, maaltijden, dagbesteding, ontmoeting, Fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek en tijdelijk verblijf.

Kunt u niet langer zelfstandig wonen door bijvoorbeeld geheugenproblemen of lichamelijke klachten? Dan zijn onze locaties Siloam en Westerstein goede alternatieven. U blijft in uw eigen woonwijk Hoogvliet; grote kans dat u bekenden uit de buurt tegenkomt!
Kruisnetlaan 410 Hoogvliet, 0900 22 44 77, leliezorggroep010.nl/Hoogvliet
Op zoek naar werk in de zorg dan kan je ook bij ons terecht, kijk op werkenbijleliezorggroep010.nl
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk kijk dan op onze website leliezorggroep010.nl/siloam/vrijwilligers

FitFestivalArgos Zorgroep
Argos Zorggroep biedt deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dat doen we met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij u thuis, in de buurt en, als dat niet meer kan, in één van onze huizen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoogvliet, Spijkenisse, Poortugaal en Rhoon. Komt u kennismaken met ons tijdens de Participarade? www.argoszorggroep.nl/
Contact: E.vanGroningen@argoszorggroep.nl en A.Dollee@argoszorggroep.nl

FitFestivalYes We Care
Stichting Yes We Care is een maatschappelijke organisatie die zich richt op het ondersteunen van bedrijven uit heel Nederland bij hun maatschappelijk betrokken activiteiten. Wij zijn zeer gebrand op de juiste bedrijfscultuur die nodig is om betrokken ondernemen verder op de kaart te zetten. Betrokken ondernemen betekent voor ons een ideale mix zoeken tussen commercieel zaken doen en de middelen van een bedrijf inzetten voor maatschappelijke winst. Naast het ondersteunen van bedrijven helpen wij lokale overheden in het opzetten van campagnes met betrekking tot maatschappelijke onderwerpen.

In de afgelopen jaren heeft er een samenwerking gerealiseerd met de gemeente Rotterdam met betrekking tot het onderwerp taal. Samen met de gemeente Rotterdam en overige partijen coördineren en bedenken we campagnes om de bewustwording rondom laaggeletterdheid in Rotterdam te vergroten. Daarin streven we ernaar om iedereen die laaggeletterd is te helpen bij het doorverwijzen naar taalaanbieders zodat men aan de slag kan gaan met het verbeteren van taalvaardigheden.
Let’s create better business! nl.yeswecare.com/

FitFestivalBenu Apotheek Boomgaardshoek & Overmase
BENU Apotheken B.V. is de grootste keten van apotheken in Nederland. Er zijn al meer dan 360 BENU Apotheken. Door kennisuitwisseling, moderne oplossingen en samenwerking met artsen, verpleegkundigen en andere specialisten, maken wij zorg slimmer, persoonlijker en toegankelijker. Bij BENU Apotheek staat ú centraal. Onze teams helpen u vriendelijk, vakkundig en snel. U kunt vertrouwen op onze deskundigheid en zorgvuldigheid. Wij stemmen uw medicijnen zorgvuldig af op uw persoonlijke gezondheidssituatie. Jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis als gevolg van onjuist medicijngebruik. Het voorkómen van dergelijke ziekenhuisopnames en onnodige bijwerkingen is primair een taak van de apotheker. De BENU Medicijnmonitor identificeert bij welke patiënten verbetering in medicijngebruik mogelijk is. Dit leidt tot een sterke verlaging van de kosten van ziekenhuisopnamen, blijkt uit onderzoek door gezondheidseconomisch adviesbureau Equalis Strategy & Modeling en het HARM-WRESTLING onderzoek. De apothekers uit apotheek Overmase en apotheek Boomgaardshoek, Mevr. Katy Tang en mevr. Maya Mohan doen jaarlijks medicatiereviews, houden inloopspreekuur voor cliënten, werken nauw samen met artsen en zorgverleners in de wijk, trainen apotheekpersoneel in deskundig en professionele zorgverlening, om de zorg te optimaliseren voor cliënten. De medicijnvoorschriften die u van uw BENU Apotheek krijgt, voldoen altijd aan de nieuwste farmaceutische richtlijnen. Wij maken het u gemakkelijk, met optimale service. Wij helpen u graag als u vragen over (uw) gezondheid heeft. U kunt altijd binnenlopen bij uw BENU Apotheek, zonder afspraak. Naast medicijnen bieden wij u allerlei aanvullende gezondheidsproducten bijvoorbeeld vitaminen, EHBO-artikelen, de beste huidverzorgingsproducten. Kortom, BENU Apotheek combineert persoonlijke aandacht met optimale dienstverlening. Zo maken wij zorg toegankelijker. www.benuapotheek.nl/apotheek/boomgaardshoek

FitFestivalHumanitas
Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen willen we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en diensten aanbieden. Zowel thuis als in een van onze woonvoorzieningen. Daarbij vinden wij persoonlijke aandacht het allerbelangrijkste. Hierbij denken we niet vanuit wetten en geldstromen, maar vanuit de mens als uniek individu met regie over zijn eigen leven. Dit onder het motto ‘tegen de stroom en anders durven zijn’. http://www.stichtinghumanitas.nl/home/

FitFestivalPameijer
Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. We helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat drijft ons elke dag. Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.

FitFestivalScrumble
Laat je niet gek maken door allerlei hypes, maar luister naar wat je lichaam jou vertelt over je gezondheid. Dat is waar wij voor staan. Uit eigen ervaring weten we wat voor verschil je kunt maken met gezond eten en dat gunnen we iedereen. De keuze voor gezondheid moet voor iedereen beschikbaar zijn. Je fit voelen is de basisconditie van je lichaam. Gezond eten, ontspanning, goed slapen en normaal bewegen is eigenlijk het enige dat je lichaam van je vraagt. En een beetje aandacht natuurlijk. www.scrumble.nu/

FitFestivalTzorg
Tzorg helpt u graag met een gekwalificeerde Thuishulp bij u uit de buurt. We bieden u Huishoudelijke Ondersteuning & individuele begeleiding zonder wachtlijsten. www.tzorg.nl/gemeente/rotterdam/?gclid=EAIaIQobChMIupvE5P3G3AIVFp7VCh1d_wtZEAAYASAAEgJlwfD_BwE

FitFestivalJazz dansstudio Marleen
In onze studio vind je alles op het gebied van dans en sport. Alles op één plek. Heel het gezin kan bij ons terecht. Zo zou je kunnen denken aan de dochter van 2 jaar die naar de peuterdans gaat, de dochter van 11 jaar kiest jazzdans, klassiek ballet of hip hop, zoonlief gaat kickboxen of bootcamp doen, papa leeft zich uit in de fitnessruimte en mama vind haar rust in de yoga les en gaat los in de gogoles. Oma vind haar plek bij de 55+ gym of 55+ dans. www.jazzdansstudiomarleen.nl/home/

Meedoen en ook een check aanbieden en uw organisatie onder de aandacht brengen? Neem contact op met Amy Vermeulen, coördinator van het FitFestival op 1 september: amy@philogirl.nl of 06 34 54 94 17.

Meer info over de Participarade? www.participarade.nl

Bekijk de foto’s van dit Fitfestival

Meer nieuws