Skip to main content

FitFestival – 4 juli 2019

juni 24, 2019

PGW&Z Parade 

Neem het heft in eigen hand: vergroot jouw werkgeluk!

4 juli is het zover! De Gemeente Rotterdam nodigt alle medewerkers van de directie PGW&Z uit voor een feestelijke ochtend. Onder de vlag van het 100 jarig bestaan van de GGD ligt de focus op het thema werkplezier en werkgeluk.

Wij van Dr Sunshine sluiten deze ochtend aan met ons FitFestival om hier een extra groot feest van te maken! Met verschillende gezondheidschecks en workshops willen we de circa 400 Rotterdamse ambtenaren meer inzicht geven in hun eigen gezondheid. Allerlei experts nemen testen af om te kijken hoe hun gezondheid ervoor staat en geven waar nodig advies.

Check je herstelvermogen!

BioCheck – Olympisch atleet Patrick van Luijk
Kijk en leer of jij in staat bent om goed te kunnen herstellen in rust. Normaal gesproken kom je na een drukke dag thuis en als je dan op de bank gaat zitten moet je kunnen ontspannen en herstellen. Maar voel jij je nog steeds opgejaagd of onrustig of ben je vaak en lang moe? Laat je checken door ons.
Geeft ook de workshop ‘Energiek de dag door’ van 10:20 – 10:50 en van 11:50 – 12:10.

Check de invloed van muziek op je hartslag en bloeddruk!

Muziek als Medicijn, Erasmus MC
Muziek blijkt een grotere rol in de gezondheidszorg te verdienen. Benieuwd wat muziek voor effect heeft op jouw hartslag en bloeddruk? Laat het testen door de medewerkers van Muziek als Medicijn!
Geeft ook de workshop “Muziek als Medicijn” van 11:00 – 12:10.

Check je cholesterol!

Dr Sunshine
Een te hoog cholesterol vergroot je kans op hart- en vaatziekten. Daarom is het goed om je cholesterolgehalte af en toe te checken! Met een vingerprikje wordt een druppel bloed afgenomen, waarmee onze verpleegkundigen zien hoe hoog jouw cholesterol is. Op basis van de uitkomst krijg je persoonlijk advies.

Check je ECG!

Dr Sunshine
Een hartfilmpje is vaak de eerste stap om te controleren of er iets mis is met je hart. Onze arts maakt in korte tijd een compleet hartritmefilmpje. Worden er afwijkende patronen gesignaleerd? Dan kan hij je hierbij passend advies geven of doorverwijzen naar je huisarts.

Check je fitheid & vitaliteit!

Dr Sunshine
Door middel van een knijpkrachtoefening meet onze diëtiste hoeveel kracht je in je handen hebt. De handknijpkracht is een betrouwbare manier om de algehele spierkracht in te schatten. Waar nodig kan onze diëtiste je hier extra uitleg of tips over geven.

Check je buikomvang!

Dr Sunshine
Op basis van de uitkomst van een kort onderzoekje geeft de diëtiste inhoudelijk advies. Indien nodig verwijst ze je door naar een andere aanwezige professional voor tips of je eigen huisarts.

Check je apps!

GGD AppStore
Naar schatting zijn er zo’n 100.000 apps op het gebied van gezondheid. Maar welke zijn effectief? Of betrouwbaar? De GGD heeft het voor je uitgezocht. Bij deze check maak je kennis met de GGD-AppStore!

Check je groente & fruit!

Dr Sunshine
Weet je wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit is? En eet je dat ook? Deze check laat zien hoe ver je al komt als je kiest voor bijvoorbeeld een portie snoeptomaatjes als tussendoortje.

Check je bloeddruk!

Dr Sunshine
Sommige mensen hebben een hoge bloeddruk zonder dat ze het door hebben. Daarom is het belangrijk om je bloeddruk regelmatig te laten checken. Dat kan vandaag bij onze diëtiste! En waar nodig geeft ze je advies om je bloeddruk te verlagen.

Check je ademhaling!

Ademhalingsexpert Dineke Faas
Wist je dat je ademhaling effect heeft op ieder proces in je lichaam? Stress kan zorgen voor een oppervlakkige en snelle ademhaling, en daarmee verstoren we de zuurstofbalans in ons lichaam. Een goede ademhaling kan het herstelproces juist verbeteren! Leer hier of jouw ademhaling goed is en krijg tips van onze ademhalingsexpert!
Dineke geeft van 09:40 – 10:10 en van 11:00 – 11:30 de workshop “Je ademhaling als medicijn” en staat dan niet op het FitFestival.

Check je glucose!

Diabetesvereniging Nederland
Een glucosecheck is dé indicatie van diabetes! Daarom voeren medewerkers van Diabetesvereniging Nederland vandaag glucosechecks uit. Naar aanleiding van een kort onderzoekje geven de deskundigen je advies!

Check je hormonen!

ReflaxMe – Sarah Binnekamp
Soms ervaar je klachten zonder dat je daar een directe oorzaak voor kan vinden… Dat kan komen door een hormonale disbalans. Nieuwsgierig naar hoe jouw hormoonhuishouding ervoor staat? Sarah Binnekamp van ReflaxMe vertelt je er meer over!

Check de verbinding met je collega!

Blockbusters  – Oscar Westra van Holthe
De verbinding tussen jou en je collega’s speelt in grote rol in de sfeer op werk. Onder begeleiding van systemisch coach Oscar Westra van Holte onderzoek je wat belangrijk is voor jóu en welke stappen je kan ondernemen om hier meer uit te halen.

Check je DNA!

Omnigen – Henry Cheung
Op basis van een DNA-analyse kan je onderzoeken welk voedingspatroon het beste past bij jouw lichaam. Dat klinkt futuristisch, maar is het niet volgens Henry Cheung. Je DNA is uniek. Er is maar een kleine sample nodig om je persoonlijk werk- en voedingsadvies te geven.

Summerschool – innovatie in de zorg

Rotterdam Ehealth Agenda – Jan Pons en Jan Willem Faessen
Innovatie in de zorg is ongelofelijk belangrijk. Bij deze check krijg je een voorproefje van de Summerschool van de Rotterdam Ehealth Agenda. Waar kan je al mee aan de slag? Hoe implementeer je het? En welke digitale vaardigheden zijn er nodig om dit te realiseren?

E-health in huis!

Tooshuisje van Gemeente Rotterdam
Heb je wel eens nagedacht over domotica en E-health in huis? Loop langs het tooshuisje en leer alle tips & tricks!

Slapen kun je leren!

BeLife
Voldoende slaap is belangrijk voor rust en herstel, om de accu weer op te laden, om energiek te werken en om thuis voldoende energie te hebben om te kunnen doen wat je wilt. Goed slapen kun je leren. BeLife geeft je advies!
Geeft de workshop “Slapen kun je leren” van 11:00 – 12:10 en staat dan niet op het FitFestival.

Kom in je kracht (KIJK)

Schoonderwoerd, Marie-José Huffmeijer
Leer je drempels verlagen en neem de regie over jouw leven! Trainer Marie-José Huffmeijer rekent af met jouw excuus om aan de zijlijn te staan. Leer hier hoe je je gedrag- en denkpatronen herkent en deze doorbreekt om verbetering te bereiken!
Geeft van 09:40 – 10:50 de workshop” Oogsttijd: meer trots, vertrouwen en plezier“ en staat dan niet op het FitFestival .

Check je suiker!

De Menu Coach, Erica Cacciuolo
Voeding is vaak dé sleutel tot een nieuw gezond leven. Erica Cacciuolo reikt je die sleutel graag toe! We vergissen ons nogal eens in hoeveel suiker we wel niet consumeren. Denk jij dat je goed in kan schatten hoeveel suiker ergens inzit? Test het hier!

Trap zelf je eigen verse sapje!

De Sappentrapper, Bart Huysmans
Met deze mobiele sapjesbar trap je jouw eigen smoothie bij elkaar. Leuk om te doen én om naar te kijken!

Wat vind jij van het nieuwe gezondheidsbeleid?

MapDocs
MapDocs toetst wat jij vindt van het nieuwe gezondheidsbeleid. Dit doen ze aan de hand van stellingen. Wil jij ook je mening laten horen over dit onderwerp? Loop dan vooral even langs!

Massagestoelen

Helder Werk
Zoals je ziet is het een druk programma! Rust tussen alle praktijken door lekker uit op één van de massagestoelen van Helder Werk. Je hebt het verdiend!

Workshops

Tijdens de PGW&Z Parade werden ook workshops georganiseerd omtrent het thema “van werkdruk naar werkplezier”.

Bewegen werkt!

Door Merlijn Snijders
Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlanders (20-65 jaar) op een doordeweekse dag gemiddeld maar liefst tien uur zitten. Dat langdurig zitten slecht voor je gezondheid is, wordt steeds bekender. Lichte beweging, zoals even opstaan en een stukje lopen, kan deze risico’s verminderen. Bovendien kunnen dit soort ’beweegtussendoortjes’ ook helpen om je even te ontspannen en je concentratie te verbeteren. Vanuit zijn ervaringen vanuit de pilot Move More vertelt Merlijn Snijders je in deze workshop meer over zitgedrag en waarom het belangrijk is om regelmatig tussendoor even te bewegen. Daarnaast krijg je een aantal praktische handvatten om meer beweging te integreren in jouw werkdag. 

Check je ademhaling – Je ademhaling als medicijn

Door ademhalingsspecialist Dineke Faas
Wist jij dat onze ademhaling effect heeft op ieder proces in ons lichaam? Stress kan ervoor zorgen dat we oppervlakkiger en sneller ademen. Daardoor verstoren we de zuurstofbalans in ons lichaam. Onze adem kan ons herstelproces juist ook bevorderen. Wil jij ook leren hoe je beter kunt ademhalen? Kom dan naar de workshop ‘Check je ademhaling’!

Hoe werkt jouw batterij

Door Luuk Simons – Health Coach Program
Leer wat gezonder leven voor jou kan betekenen! Nieuwsgierig hoe jij jouw dagelijkse batterij goed kan opladen en kan uitbreiden? Luuk Simons van Health Coach Program leert je in deze workshop hoe je met meer vitaliteit een betere kwaliteit van leven én een betere gezondheid kunt verkrijgen.

Klank van kwaliteiten

Door Andrea van Lindenberg en Angeline Schoor – Da Capo Coaching
Denk jij er wel eens over na waar je goed in bent? En weten jouw collega’s dat van je? In deze workshop wordt stilgestaan bij waar jij in uitblinkt en wordt op een luchtige en muzikale manier in beeld gebracht hoe je dit talent kunt inzetten om jouw werk en dat van je collega’s nog leuker te maken.

Oogsttijd: meer trots, vertrouwen en plezier

Door Marie-José Huffmeijer – Schoonderwoerd
Stap uit je comfort in je kracht. Reken af met maniertjes en drempels en neem de regie in handen. Laat je verrassen door jouw bewezen kracht. Na vandaag bereik je méér met minder moeite. Wees echt, ben jezelf.

Natuur-wandelcoaching

Door Sylvia van der Schans
Flexibel werken. E-mail. Social media. We kunnen 24/7 bereikbaar zijn. 24/7 beschikbaar zijn voor werk. 24/7 op de hoogte zijn van wat er gebeurt in de levens van anderen. Heb jij daarnaast nog IK-tijd? Tijd om te ontspannen? Tijd om bezig te zijn met wat jou gelukkig maakt? Tijd om na te denken over jouw (levens)doelen? De workshop ‘Natuur-wandelcoaching’ staat in het teken van IK-tijd. Tijdens de wandeling naar het Van Brienenoord Eiland krijg je werkvormen aangereikt om – soms alleen, soms samen – stil te staan bij jouw wensen voor de toekomst. Laat je verrassen door het Van Brienenoord Eiland en deze kennismaking met natuur-wandelcoaching!

Overgang en vitaliteit

Door Angelique Kater
De overgang is een levensfase waar geen enkele vrouw aan ontkomt, maar hoe je er doorheen komt, kun je beïnvloeden. Hoe ga je om met de overgang in relatie met je werk? In deze workshop ga je ontdekken wat de overgang in kan houden zonder de medische kant de hoofdrol te geven. Vitaliteit heeft de hoofdrol. De persoonlijke vitaliteit wordt onderzocht met behulp van een vragenlijst. Als jij helder hebt hoe het nu met jouw vitaliteit staat, kan gekeken worden naar de individuele bronnen die jouw vitaliteit kunnen voeden. Wat doe je al en waar kun je nog wat ondersteuning gebruiken.

Pubquiz 100 jaar GGD

Spannende verhalen, vieze beestjes en opmerkelijke karakters in het 100 jaar GGD café <est. 1919>. Doe mee aan de pubquiz 100 jaar GGD en ding mee naar mooie prijzen en eeuwige roem. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid! Wel gezellig contact met je PGW&Z collega’s of ze nu wel of niet voor de GGD werken.

Yoga

Door Suzanne Davis
Ben jij de hele dag met je hoofd bezig, ben je topprestaties aan het leveren op je werk, ben je de hele dag met en voor anderen in de weer? Tijdens deze workshop is het tijd voor jou. Hier mag je tot rust komen in de breedste zin. Met Yoga ga je op zoek naar stilte en ruimte in je lichaam en hoofd. Breng je zenuwstelsel tot rust en activeer het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam. Een nieuwsgierige, open blik en comfortabele kleding is genoeg!

Energiek de dag door

Door Patrick van Luijk – BioCheck
Meer energie – zowel gedurende de dag tijdens je werk als ‘s avonds privé. Wil jij weten hoe je je werkdag met meer energie kan beginnen én eindigen? En ‘s avonds ook nog voldoende energie kan hebben om leuke privé dingen te blijven doen die je graag wil en niet op de bank te ‘storten’? Doe dan mee met de interactieve workshop van Patrick van Luijk van BioCheck. Bij veel mensen met (chronische) vermoeidheidsklachten – en ook bij overtrainde (top)sporters! – zien we dat het gaspedaal continu wordt ingetrapt: een puur lichamelijke reactie van aanhoudende activiteit (stress, werk, privé, social media etc.). Gevolg: ongewild verlies van energie in rust. Leer tijdens deze workshop hoe je door het verbeteren van je ademhaling, mobiliteit en fysieke training je balans weer op tijd weet te herstellen. Met energie de hele dag door!

Salsa

Door Wendell Warning en Sabina Pisanu
Salsa dansen moeilijk? Welnee! Als je kunt lopen, kun je ook Salsa dansen. Tijdens deze workshop leer je de basic step, de side step, linkerdraai, rechterdraai, de cross body lead en vooral plezier te hebben. Klinkt dit moeilijk? Na afloop van de workshop kun jij salsa dansen!

Jouw werkgeluk naar een 10 in vier stappen

Door Hanneke Dijkman – New Options
Je werk boeit je, je werkt met fijne mensen, je ontwikkelt je, je verdient goed. Kan het nog beter dan? Ja! Met deze workshop leer je in vier stappen hoe je nog meer uit je werk én jezelf haalt. Persoonlijke groei en professionele groei kunnen samen gaan. Hanneke Dijkman, schrijfster van Een 10 voor werkgeluk in vier stappen (nu 3e druk) geeft een interactieve workshop die doet lachen én je anders laat kijken naar jezelf en je werk. Met een nieuwe blik merk je nieuwe mogelijkheden, wat leidt tot meer geluk in je werk.

Check je inbox

Door Vivianne Kroone – Mailboxmaster
Hoeveel e-mails staan er nu in jouw inbox? Staan gelezen berichten tussen de ongelezen e-mails? En wat te denken van al die e-mails waar je nog iets mee moet doen? E-mail is het meest gebruikte online communicatiemiddel en kan daarom nogal wat informatiestress opleveren.  Factoren zoals een cc-cultuur en onduidelijke e-mails spelen hierbij een rol, maar zelf kun je ook efficiënter met e-mail omgaan. Leer tijdens deze workshop hoe je elke dag een lege inbox hebt.

Muziek als medicijn

Door Pablo Kappen van Muziek als Medicijn
Welke impact heeft muziek op jouw hartslag? ‘Muziek als medicijn’ onderzoekt de impact van muziek op jouw hartslag en bloeddruk. Muziek als medicijn in plaats van een operatie? Dit is wellicht in de toekomst een breed inzetbare, toegankelijke en duurzame behandelingsvorm: zonder bijwerkingen. Samen met het team van professor Hans Jeekel ga je na wat de impact is van muziek op jouw hartslag en bloeddruk.

Slapen kun je leren

Door Hessel de Vries – BELIFE
Voldoende slaap is belangrijk voor rust en herstel, om de accu weer op te laden, om energiek te werken en om thuis voldoende energie te hebben om te kunnen doen wat je wilt. Goed slapen kun je leren! Tijdens deze workshop gaan we in op slaap/waakritme, het effect van voeding op slaap en slaapstrategieën. Je wordt je bewust van je eigen slaap- en waakpatroon, de mogelijke verbeteringen hierin en je krijgt handige tips en tricks waar je direct mee aan de slag kunt om meer energie te krijgen.

Meer nieuws