FitFestival 4 juli 2019

FitFestival – 4 juli 2019

PGW&Z Parade 

Neem het heft in eigen hand: vergroot jouw werkgeluk!

4 juli is het zover! De Gemeente Rotterdam nodigt alle medewerkers van de directie PGW&Z uit voor een feestelijke ochtend. Onder de vlag van het 100 jarig bestaan van de GGD ligt de focus op het thema werkplezier en werkgeluk.

Wij van Dr Sunshine sluiten deze ochtend aan met ons FitFestival om hier een extra groot feest van te maken! Met verschillende gezondheidschecks willen we de circa 400 Rotterdamse ambtenaren meer inzicht geven in hun eigen gezondheid. Allerlei experts nemen testen af om te kijken hoe hun gezondheid ervoor staat en geven waar nodig advies.

Check je herstelvermogen!

BioCheck – Olympisch atleet Patrick van Luijk
Kijk en leer of jij in staat bent om goed te kunnen herstellen in rust. Normaal gesproken kom je na een drukke dag thuis en als je dan op de bank gaat zitten moet je kunnen ontspannen en herstellen. Maar voel jij je nog steeds opgejaagd of onrustig of ben je vaak en lang moe? Laat je checken door ons.
Geeft ook de workshop ‘Energiek de dag door’ van 10:20 – 10:50 en van 11:50 – 12:10.

Check de invloed van muziek op je hartslag en bloeddruk!

Muziek als Medicijn, Erasmus MC
Muziek blijkt een grotere rol in de gezondheidszorg te verdienen. Benieuwd wat muziek voor effect heeft op jouw hartslag en bloeddruk? Laat het testen door de medewerkers van Muziek als Medicijn!
Geeft ook de workshop “Muziek als Medicijn” van 11:00 – 12:10.

Check je cholesterol!

Dr Sunshine
Een te hoog cholesterol vergroot je kans op hart- en vaatziekten. Daarom is het goed om je cholesterolgehalte af en toe te checken! Met een vingerprikje wordt een druppel bloed afgenomen, waarmee onze verpleegkundigen zien hoe hoog jouw cholesterol is. Op basis van de uitkomst krijg je persoonlijk advies.

Check je ECG!

Dr Sunshine
Een hartfilmpje is vaak de eerste stap om te controleren of er iets mis is met je hart. Onze arts maakt in korte tijd een compleet hartritmefilmpje. Worden er afwijkende patronen gesignaleerd? Dan kan hij je hierbij passend advies geven of doorverwijzen naar je huisarts.

Check je fitheid & vitaliteit!

Dr Sunshine
Door middel van een knijpkrachtoefening meet onze diëtiste hoeveel kracht je in je handen hebt. De handknijpkracht is een betrouwbare manier om de algehele spierkracht in te schatten. Waar nodig kan onze diëtiste je hier extra uitleg of tips over geven.

Check je buikomvang!

Dr Sunshine
Op basis van de uitkomst van een kort onderzoekje geeft de diëtiste inhoudelijk advies. Indien nodig verwijst ze je door naar een andere aanwezige professional voor tips of je eigen huisarts.

Check je apps!

GGD AppStore
Naar schatting zijn er zo’n 100.000 apps op het gebied van gezondheid. Maar welke zijn effectief? Of betrouwbaar? De GGD heeft het voor je uitgezocht. Bij deze check maak je kennis met de GGD-AppStore!

Check je groente & fruit!

Dr Sunshine
Weet je wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit is? En eet je dat ook? Deze check laat zien hoe ver je al komt als je kiest voor bijvoorbeeld een portie snoeptomaatjes als tussendoortje.

Check je bloeddruk!

Dr Sunshine
Sommige mensen hebben een hoge bloeddruk zonder dat ze het door hebben. Daarom is het belangrijk om je bloeddruk regelmatig te laten checken. Dat kan vandaag bij onze diëtiste! En waar nodig geeft ze je advies om je bloeddruk te verlagen.

Check je ademhaling!

Ademhalingsexpert Dineke Faas
Wist je dat je ademhaling effect heeft op ieder proces in je lichaam? Stress kan zorgen voor een oppervlakkige en snelle ademhaling, en daarmee verstoren we de zuurstofbalans in ons lichaam. Een goede ademhaling kan het herstelproces juist verbeteren! Leer hier of jouw ademhaling goed is en krijg tips van onze ademhalingsexpert!
Dineke geeft van 09:40 – 10:10 en van 11:00 – 11:30 de workshop “Je ademhaling als medicijn” en staat dan niet op het FitFestival.

Check je glucose!

Diabetesvereniging Nederland
Een glucosecheck is dé indicatie van diabetes! Daarom voeren medewerkers van Diabetesvereniging Nederland vandaag glucosechecks uit. Naar aanleiding van een kort onderzoekje geven de deskundigen je advies!

Check je hormonen!

ReflaxMe – Sarah Binnekamp
Soms ervaar je klachten zonder dat je daar een directe oorzaak voor kan vinden… Dat kan komen door een hormonale disbalans. Nieuwsgierig naar hoe jouw hormoonhuishouding ervoor staat? Sarah Binnekamp van ReflaxMe vertelt je er meer over!

Check de verbinding met je collega!

Blockbusters  – Oscar Westra van Holthe
De verbinding tussen jou en je collega’s speelt in grote rol in de sfeer op werk. Onder begeleiding van systemisch coach Oscar Westra van Holte onderzoek je wat belangrijk is voor jóu en welke stappen je kan ondernemen om hier meer uit te halen.

Check je DNA!

Omnigen – Henry Cheung
Op basis van een DNA-analyse kan je onderzoeken welk voedingspatroon het beste past bij jouw lichaam. Dat klinkt futuristisch, maar is het niet volgens Henry Cheung. Je DNA is uniek. Er is maar een kleine sample nodig om je persoonlijk werk- en voedingsadvies te geven.

Summerschool – innovatie in de zorg

Rotterdam Ehealth Agenda – Jan Pons en Jan Willem Faessen
Innovatie in de zorg is ongelofelijk belangrijk. Bij deze check krijg je een voorproefje van de Summerschool van de Rotterdam Ehealth Agenda. Waar kan je al mee aan de slag? Hoe implementeer je het? En welke digitale vaardigheden zijn er nodig om dit te realiseren?

E-health in huis!

Tooshuisje van Gemeente Rotterdam
Heb je wel eens nagedacht over domotica en E-health in huis? Loop langs het tooshuisje en leer alle tips & tricks!

Slapen kun je leren!

BeLife
Voldoende slaap is belangrijk voor rust en herstel, om de accu weer op te laden, om energiek te werken en om thuis voldoende energie te hebben om te kunnen doen wat je wilt. Goed slapen kun je leren. BeLife geeft je advies!
Geeft de workshop “Slapen kun je leren” van 11:00 – 12:10 en staat dan niet op het FitFestival.

Kom in je kracht (KIJK)

Schoonderwoerd, Marie-José Huffmeijer
Leer je drempels verlagen en neem de regie over jouw leven! Trainer Marie-José Huffmeijer rekent af met jouw excuus om aan de zijlijn te staan. Leer hier hoe je je gedrag- en denkpatronen herkent en deze doorbreekt om verbetering te bereiken!
Geeft van 09:40 – 10:50 de workshop” Oogsttijd: meer trots, vertrouwen en plezier“ en staat dan niet op het FitFestival .

Check je suiker!

De Menu Coach, Erica Cacciuolo
Voeding is vaak dé sleutel tot een nieuw gezond leven. Erica Cacciuolo reikt je die sleutel graag toe! We vergissen ons nogal eens in hoeveel suiker we wel niet consumeren. Denk jij dat je goed in kan schatten hoeveel suiker ergens inzit? Test het hier!

Trap zelf je eigen verse sapje!

De Sappentrapper, Bart Huysmans
Met deze mobiele sapjesbar trap je jouw eigen smoothie bij elkaar. Leuk om te doen én om naar te kijken!

Wat vind jij van het nieuwe gezondheidsbeleid?

MapDocs
MapDocs toetst wat jij vindt van het nieuwe gezondheidsbeleid. Dit doen ze aan de hand van stellingen. Wil jij ook je mening laten horen over dit onderwerp? Loop dan vooral even langs!

Massagestoelen

Helder Werk
Zoals je ziet is het een druk programma! Rust tussen alle praktijken door lekker uit op één van de massagestoelen van Helder Werk. Je hebt het verdiend!

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707