Houd je hart gezond, meet je bloeddruk!

Houd je hart gezond, meet je bloeddruk!

Wist je dat je niet altijd wat merkt van een te hoge bloeddruk? Daarom is het belangrijk om regelmatig je bloeddruk te meten. De Hartstichting heeft daarom van 27 mei tot 8 juni een geweldige actie. Door het hele land kun je gratis je bloeddruk laten meten!

Bloeddruk onder de 120 mmHg

Een bloeddruk onder de 120 mmHg geeft de minste kans op hart- en vaatziekten. Soms is er sprake van een lage bloeddruk, maar daar spreken we pas van als je er klachten van krijgt, bijvoorbeeld duizeligheid, een licht gevoel in je hoofd of flauwvallen. Dit soort klachten treden bij de één sneller op dan bij de ander.

Bloeddruk tussen de 120 en 140 mmhG

Dit beschouwen we als normaal. Je risico op hart- en vaatziekten neemt toe naarmate je bloeddruk richting de 140 mmHg gaat. Dus: lager is in dit geval beter!

Bloeddruk tussen de 140 en 180 mmHg

Dit is een te hoge bloeddruk. Als je dit slechts één keer meet, zegt dat nog niet zoveel. Maar als je bloeddruk consistent zo hoog blijft, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts.

Bloeddruk boven de 180 mmHg

Als je dit meet, herhaal hem dan een aantal keer. Dit is een zeer verhoogde bloeddruk. Is je bloeddruk na meerdere keren nog steeds hoger dan 180 mmHg? Neem dan dezelfde dag nog contact op met je huisarts. Hij/zij kan je adviseren welke maatregelen je kan nemen.

Note: Gebruik je medicijnen voor je bloeddruk? Dan beoordeelt je arts wat voor jou een goede bloeddrukwaarde is.

Meetpunten van de Hartstichting vind je door het hele land! Ga bijvoorbeeld langs bij de Laurens Thuiszorgwinkel op Zuidplein of bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Klik hier om een meetlocatie bij jou in de buurt te vinden.

FitFestivals

Wist je dat wij ook onder andere bloeddrukmetingen doen tijdens ons FitFestivals? Op 13 juni voeren we onze gezondheid-APK’s uit tijdens het jaarcongres van Alles is Gezondheid en op 4 juli meten we de gezondheid van Rotterdamse ambtenaren tijdens een evenement van Gemeente Rotterdam. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie!

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl