Skip to main content

Klinisch (neuro)Psycholoog (24-32 uur)

februari 8, 2021

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties, 3 poliklinieklocaties en een polikliniek in Het Oogziekenhuis. De organisatie is ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Wij staan klaar voor patiënten en families met ruim 4.600 medewerkers, ruim 300 artsen en 300 vrijwilligers.

Onze uitgangspositie is stevig verankerd in de samenleving. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Bij ons werken gemotiveerde, betrokken collega’s waarbij patiëntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Om topklinische zorg nu en in de toekomst te leveren is er binnen ons ziekenhuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing.

De functie

Als klinisch (neuro) psycholoog ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (neuro)psychologisch onderzoek bij patiënten. Je voert zelfstandig het gehele diagnostische proces uit. De patiëntgebonden aandachtsgebieden worden op basis van jouw interesses ingevuld in samenspraak met de vakgroep, maar zijn in ieder geval ziekenhuis breed. Zo werk je op beide ziekenhuislocaties en ben je actief lid van de Specialisten Coöperatie Franciscus.

Binnen je functie werk je nauw samen met verwijzers, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en geestelijke verzorgers. Daarnaast werk je veel samen met collega’s van diverse specialismen, van o.a.; Interne Geneeskunde, Neurologie, Bariatrie, Geriatrie, Oncologie en Kindergeneeskunde.

Jouw uitdaging

Naast jouw werkzaamheden als klinisch (neuro) psycholoog, is er ook een belangrijke rol voor jou weggelegd in het opleiden van een psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en een GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog. Naast het coachen van collega’s, bewaak je de kwaliteit van het begeleidingsproces en waarborg je dat het leren en ontwikkelen in een veilig leerklimaat plaatsvindt. Ook geef je wanneer nodig supervisie en doe je mee aan intervisies. Uitdagend? Zeker! Maar jij houdt wel van een uitdaging en bovendien vind je het opleiden van onze collega’s van de toekomst ontzettend belangrijk!

De vakgroep

De vakgroep Medische Psychologie verricht psychodiagnostiek en (veelal) kortdurende behandelingen bij patiënten van alle leeftijdscategorieën. Patiënten komen bij ons terecht op verwijzing van aan het ziekenhuis verbonden medisch specialisten. De vakgroep heeft een erkenning voor de opleiding tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog.

Leuk om te weten

De vakgroep is volop in ontwikkeling. Zo werken onze collega’s sinds kort met boegbeelden, registreren we patiënten in e-health via Therapieland en doen we digitale behandelingen via beeldbellen. Daarnaast hechten we veel waarde aan onderwijs en onderzoek. Zo werken we mee aan diverse onderzoeksprojecten gericht op de kwaliteit van behandeling van patiënten.

Met wie werk je samen?

Het team bestaat uit 16 ambitieuze en enthousiaste psychologen (3 klinisch psychologen, 8 GZ-psychologen, 2 PIOG’s en 3 basispsychologen), 5 psychodiagnostisch medewerkers en 4 secretaresses. De psychologen zijn werkzaam in diverse zorgpaden zoals de geheugenpoli, bariatrische zorg, slaap- en snurk centrum, hoofdpijnpoli en borstkliniek.

Wij vragen

  • een BIG-geregistreerde klinisch (neuro) psycholoog;
  • een échte ambassadeur van het vak: jouw passie straalt er vanaf!;
  • ervaring en affiniteit met het werken in de somatische gezondheidszorg, specifiek op het gebied van behandeling van psychische klachten bij lichamelijke aandoeningen;
  • enthousiasme om patiënten te behandelen in o.a. de aandachtsgebieden Interne Geneeskunde, Bariatrie, Geriatrie, Neurologie en Oncologie;
  • ervaring met het interpreteren van neuropsychologisch onderzoek;
  • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een innovatief denkvermogen;
  • jij krijgt energie van het begeleiden van collega’s;
  • bovendien, ben je als collega betrokken, flexibel inzetbaar en initiatiefrijk.

Wij bieden

Wij begrijpen dat niet alleen onze patiënten, maar ook onze collega’s het beste verdienen. Inschaling en arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Ziekenhuizen. Daarnaast bieden wij je:

  • een boeiende functie in een top(klinisch) ziekenhuis;
  • een jaarcontract met uitzicht op een vast contract;
  • werken in een goed functionerende vakgroep met prettige collega’s;
  • een dynamische en uitdagende werkomgeving met aandacht voor (wetenschappelijk) onderzoek en innovatie.

Toetreding tot Franciscus Gasthuis & Vlietland geschiedt conform de selectieprocedure en toetredingsregels van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Een benoemingsadviescommissie van de Specialisten Coöperatie Franciscus is onderdeel van de selectieprocedure.

Meer informatie & solliciteren

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Mariëlle Visschedijk, medisch manager en GZ-psycholoog, via telefoonnummer: 010–8935710 of met Simone Petrus, vakgroepvoorzitter en GZ-psycholoog, via telefoonnummer: 010-8935262. Meer informatie over ons ziekenhuis vind je hier.

Direct solliciteren? Klik op de roze sollicitatiebutton en stuur ons jouw cv en motivatiebrief.

Meer nieuws